| |

הקבב הכי מושלם (עם סוד קטן)

רכות מפתיעה לצד עסיסיות משגעת
בהשראת: אסתר סמרנו
ציון 3.75 על ידי 78 דירוגים
קבב

לפעמים מתחשק לנו משהו בשרי ועסיסי שישדרג את היום בהמון טעמים. ואין מתאים יותר לרגעים האלה מק‎בב מרשים עם סוד קטן שיהפוך אותו לעוד יותר טעים!

קבלו מתכון לקבב הכי מושלם שיש, שמכינים עם סוד קטן השומר על רכות מפתיעה לצד עסיסיות משגעת עם טעמים חלומיים שיטשטשו לכם את החושים.

מנה מהממת וממכרת שבהחלט תאיים לכם על הדיאטה. מגישים לצד טחינה וסלטים רעננים ומתפנקים עם אוכל מענג שאי אפשר להפסיק לאכול!

מתכון באדיבות: אסתר סמרנו

ספר המתכונים של אסתר סמרנו

 

קבב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קבב

הקבב הכי מושלם (עם סוד קטן)

רכות מפתיעה לצד עסיסיות משגעת
ציון 3.75 על ידי 78 דירוגים
לדרג
באדיבות: אסתר סמרנו

המצרכים

  • 1 קילו בשר טחון (עם שומן כבש)
  • 2 בצלים גדולים (קצוצים דק)
  • פטרוזיליה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית מלח
  • קצת פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית קינמון

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים לעיסה חלקה, הסוד לקבב רך ומושלם הוא לערבב את כפית הסודה לשתייה עם טיפה מים ולשפוך לתערובת.
  • עם ידיים משומנות מעט יוצרים קציצות מאורכות או עגולות.
  • מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, ומטגנים משני צדדים. אפשר גם לבשל או לאפות בתנור או להכין על מנגל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: הקבב הכי מושלם

חובה לשים קינמון ?
לא חובה אבל זה מוסיף מתקתק מעט.
 כמה שומן כבש ?
חתיכה קטנה לפי העין צריך לטחון את השומן. אבל לא חובה אפשר גם להסתפק בשמן זית או קנולה.

מה חושבים על: הקבב הכי מושלם

קבב
שקית יוחנן: "הכנתי את הקבב המושלם!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: הקבב הכי מושלם (עם סוד קטן) – אסתר סמרנו

מה דעתך על אלה?

22 תגובות

  1. עם כל המתכון הזה טיפת שום אין אז למי שאוהב להוסיף שום רטוש חי או שום יבש ןלטחון אותו לכל קלוי השר כפית שום

      1. היי דינה, הטיפ מצויין לרוב סוגי הקציצות, כולל גם אלו שבהן שימוש בפירורי לחם וביצה. בהצלחה ובתיאבון ♥

        1. היי דרור, את כפית הסודה יש לערבב היטב ב-1/4 כוס מים קרים בערך (חשוב לא לוותר).
          בהצלחה ובתיאבון ♥
          צוות מתוקים

  2. זה מתכון שני שאני רואה. המתכונים שלכם כל כך כלליים ולא מפורטים שזה נראה שזה מיועד רק למי שמבין באוכל. למשל במתכון הזה – 2 בצלים- איך? חתוך לקוביות ,?לפרוסות,?מגורר?
    במתכון אחר שמבטיח בורקס תורכיים מופלאים כתוב להוסיף אלכוהול שזה תמוה בפני עצמו אבל איזה? כמה?

    1. היי אורית, יש מתכונים שמפורטים יותר (כמו מתכון הקבב הזה שכולל גם סרטון הכנה מלא) ויש כאלה שפחות, אנחנו תמיד נמצאים כאן לכל שאלה והבהרה.
      ולשאלותיך הספיציפיות, את הבצלים יש לקצוץ דק, ובמתכון הבורקס הוספת 1 כף אלכוהול (וודקה למשל) תתן לנו בצק רך ונעים שיוצא אפילו יותר קריספי עם קראנצ' מופלא, נזכיר לך גם שאלכוהול מתאדה בבישול (כמובן שאת יכולה לוותר על זה גם).
      בהצלחה ובתיאבון לך ולכל המשפחה!
      מקווים שעזרנו ושנראה אותך שוב במתכון הבא
      צוות מתוקים ♥

  3. מתכון סטנדרטי וטוב.

    אם רק הייתי מוסיף משהו זה המלצה על איזה בשר טחון להשתמש, בקבבים שלי אני אוהב להשתמש בבשר צלעות או אפילו אסאדו, חשוב שהוא יהיה שומני אחרת הבשר יהיה יבש.

    1. תודה על הרעיונות המצויינים רפי. אכן, בשר בקר צלעות, אונטריב וגם אסאדו, כל אלה סוגים שמתאימים להכנת קבב מעלף וטעים כמו שצריך.

    1. היי רחל, בהחלט אפשר כל עוד שומרים היטב (בשקית אטומה אם ניתן) ומפשירים לפני הצלייה\בישול. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?