עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה

מבצק מופלא עם מרקם חלומי
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
מגולגלות

מחפשים מתכון למגולגלות הכי מושלמות שיש עם טעם שירשים כל אורח שתזמינו לקפה? אז עוגיות אלה הם בול בשבילכם!

קבלו מתכון לעוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה שמכינים מבצק מופלא, נוח לעיבוד ועיצוב, המניב תוצאות רכות ונמסות בפה עם מרקם חלומי המשגע את כולם.

מכינים במגוון מליות מדהימות המשדרגות את העוגיות ברמות, ונהנים מטעמים מענגים שישאירו את כולם מכורים לעד!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

מגולגלות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מגולגלות

עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה

מבצק מופלא עם מרקם חלומי
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
כמות 5 גלילות או 60 עוגיות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה / מחמאה רכה בטמפ חדר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים / מיץ תפוזים מבקבוק

מלית תמרים -

  • 1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן (לא חובה)
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

מלית פרג - לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים. לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה

  • ¾ כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם פרג טחון
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם צימוקים
  • תפוח עץ ירוק (מגורר)

מלית שוקולד - מערבב יחד סוכר,קקאו,קינמון. למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו

  • 1 כוס סוכר
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד

מלית נוטלה עשירה - מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה. מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת.

  • 300 גרם נוטלה
  • 1 שמנת מתוקה

מלית ריבה - למרוח על הבצק ,לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס

  • 1 צנצנת ריבה שאוהבים
  • שקדים / אגוזים טחונים / קוקוס

מלית טחינה סילאן אגוזים - מורחים את העלה במעט טחינה. מכסים בשכבה של סילאן. מפזרים שוקולית וסוכר חום משלבים אגוזים או בוטנים קלויים. אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס

  • טחינה
  • סילאן
  • 2 כפות שוקולית
  • 1-2 כפות סוכר חום
  • אגוזים או בוטנים קלויים
  • חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור ל-170 מעלות בתכנית אפייה רגילה, וממקמים את התבנית במרכז התנור.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים את הקמח, אבקת אפייה, חמאה, וכוס שמן, ואז מוסיפים המים או מיץ תפוזים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך, חלק, ולא דביק.
  • אם הבצק מרגיש מעט דביק אפשר להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי אפשר להוסיף מעט מים
  • מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, ומלטפים כל חלק במעט קמח.
  • מרדדים על נייר אפייה מקומח בנדיבות כל חלק למלבן.
  • מיישרים קצוות עם גלגלת כדי שיצא מלבן מושלם, ומורחים בעדינות עם כף כל חלק במלית.
  • מפזרים מעל למלית חופן של אגוזי מלך קצוצים או שקדים גרוסים, כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה.
  • בעזרת נייר האפייה מתחילים לגלגל לרולדה, מניחים את הרולדות באופן מרווח (חשוב! הן משתטחות בזמן האפייה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מכניסים למקפיא למשך 20 דקות כך יהיה קל לפרוס אותן בקלות ותצאנה פרוסות אחידות ומושלמות
  • פורסים כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ אבל משאירים את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס.
  • אופים 30 דקות עד הזהבה
  • צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר
  • מצננים לגמרי וחותכים לעוגיות לפי הסימון. מפדרים באבקת סוכר
  • שומרים בצנצנת אטומה בטמפ החדר ובקיץ מאחסנים במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מגולגלות


שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות רכות

אפשר להכין בלי מיקסר?
אפשר, רק בשני שלבים כמו המפורט במתכון. שלב ראשון- בצק עם פירורים גסים. שלב שני- בצק רך אחיד.
מגולגלות


מה חושבים על: עוגיות מגולגלות רכות

מגולגלות
תמי מיכאלי: "מתכון מושלם, תודה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

  1. היי,
    אני מכינה את המגולגלות שאלו שנים, אבל חסר לך במתכון כוס שמן, שכן רשמת אותו באופן הכנה.(צריכה לתקן שיהיה זהה בין המתכון לאופן ההכנה)
    אצלי זה עם כוס שמן והן מעולותתת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements