קרואסון מבצק שמרים אוורירי
קרואסון קלאסי, רך ואוורירי כמו ענן
דמיינו לכם קרואסון קלאסי, רך ואוורירי כמו ענן שנמס לכם בפה לצד ספל הקפה של הבוקר. עכשיו תפסיקו לדמיין ותתכונו להגשים את החלום!
קרואסון מושלם עם טעם משגע ומרקם ייחודי המתקבל משילוב בצק שמרים הנותן אווריריות ורכות שאין כמוהה בעולם.
מכינים בקלי קלות בלי לשרוף את כל היום על טראומות וסיבוכים במטבח, ומקבלים תענוג אמיתי עם ריח השווה כל שנייה של מאמץ!
קרואסון מושלם עם טעם משגע ומרקם ייחודי המתקבל משילוב בצק שמרים הנותן אווריריות ורכות שאין כמוהה בעולם.
מכינים בקלי קלות בלי לשרוף את כל היום על טראומות וסיבוכים במטבח, ומקבלים תענוג אמיתי עם ריח השווה כל שנייה של מאמץ!
מתכון באדיבות: טובה ניסים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות שמרים
- 1 כוס חלב (פושר)
- 100 גרם חמאה (מומסת)
- 2 כוסות מים (פושרים)
למלית:
- 200 גרם חמאה (רכה)
- קוביות שוקולד מריר / חלב / ממרח שוקולד (לפי העין)
לסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- ½ כפית לימון
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הקמח עם החמאה, שמרים, וביצים, ומערבבים היטב.
- לאור ערבוב מוסיפים את החלב פושר והמים פושרים (מוסיפים מים כמה שצריך) וממשיכים בלישה למשך 10 דקות בערך.
- שמים להתפחה של שעה, ואז מחלקים ל-4 כדורים.
- מרדדים כל כדור בצק ומורחים על כל כדור 50 גרם חמאה רכה, ואז לקפל לחצי ושוב לחצי. וכך עושים לכולם.
- שמים במקרר למשך 4 שעות. לאחר קירור מרדדים וחותכים למשולשים, ואז ממלאים בקוביית שוקולד מריר או חלב, או מורחים ממרח שוקולד.
- שמים להתפחה של חצי שעה, ואז מורחים בביצה ושמים לאפייה בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ - ממיסים את כל המרכיבים עד הסמכה. לאחר אפייה מברישים בסירופ.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בצק שמרים
אפשר להוסיף מים במקום החלב? כן אפשר. |
אפשר להחליף את החמאה במחמאה? כן אפשרי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
אחד הטעימים כדאי מאוד לנסות את המתכון.
אני חוזרת לעשות אותו שוב ושוב קיבלתי עליו מלא פידבק {:
היי אפרת,
תודה רבה על הפרגון, מעריכים את זה ושמחים שאת נהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
שלום
המתכון מוסבר הכי גרוע שאפשר, לא יודעת איך אמור לצאת הבצק דביק או לא דביק, 3 כוסות מים יצא לי רך ודביקי.
זה לא זה.
היי אילת,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון הזה.
הבצק אמור לצאת רך וגמיש, כזה שאפשר לעבוד איתו.
להערכתנו, הבעיה הייתה באופן הוספת המים – יש לעשות זאת בהדרגה ולחדול כשהבצק רווי וכבר רך.
בהצלחה בפעם הבאה!