עוגיות סיגר גרוזיניות במילוי אגוזים
במרקם פריך וטעם שיא השלמות
המצרכים
לבצק:
- 200 גרם חמאה / מחמאה רכה
- 2 חלמונים
- 4 כוסות קמח
- 1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית (250 מ"ל)
למילוי:
- 2 כוסות אגוזים גרוסים
- 2 חלבונים
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
- נתחיל בהכנת הבצק - נלוש את כל המרכיבים יחד במעבד מזון. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, שמים במקרר ועוטפים למשך שעה לפחות.
- בינתיים מכינים את המילוי - מערבבים את כל החומרים יחד היטב.
- לאחר שעה, לוקחים כדור בצק על משטח מקומח ומרדדים לעיגול הכי דק שאפשר. אפשר להשתמש בקמח כדי שלא ידבק הבצק דקיק. בין שני דפי אפיה מקומחים יותר קל.
- חותכים עם גלגלת פיצה משוננת 8 משולשים, ושמים בקצה התחתון הרחב פס מהמילוי, בערך כפית. ואז סוגרים בהידוק לצורת קרואסון.
- שמים על נייר אפייה, ואופים בתנור (אפשר בטורבו) בחום 170 מעלות למשך חצי שעה. אם אוהבים יותר שחומים אפשר לאפות ל-40 דקות.
- לאחר אפייה ולאחר שהם מתקררים, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי סגור. אחרי יומיים יותר טעים!
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות סיגר
אפשר במקום חמאה/מחמאה? אפשר נטורינה. |
לגבי המילוי, את החלבונים להקציף? ללא הקצפה, רק לערבב. |
האם האגוזים קלויים? לא. |
אפשר לשים במקום השמנת מיץ תפוזים? לא, אבל אפשר קצפת פרווה. |
אפשר להוריד מכמות הסוכר? אפשר, אבל לשים לב שיש סוכר רק במילוי. |
נשארים קריספיים גם אחרי יום יומיים? כן וגם טעימים יותר! |
מה חושבים על: עוגיות סיגר
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגיות סיגר – חני קונאשוילי
מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה/צמחית בבצק?
צריך אחד מהשניים לבצק הזה.
הכנתי יצא מושלם .
כמה זמן יכול להישמר בקופסה? האם לאחסן בחוץ או במקרר?
אפשר עד שבוע בקופסא אטומה על השיש, מעבר לזה כדאי להקפיא. בהצלחה!
האם ניתן לעשות מילוי אחר?
היי יעל, כל מילוי שהולך טוב עם בצק פריך הולך מצויין גם עם הבצק הזה. בהצלחה ובתיאבון ♥