מתכון למאפינס תפוזים ב-2 דקות
רכים במרקם חלומי וטעם עשיר
לא משנה אם רוצים אירוח מעולה לאורחים בהפתעה, או שסתם מתחשק לכם מאפה מפנק ומתוק, מאפינס תפוזים הם תמיד התשובה!
קבלו מתכון למאפינס תפוזים שמכינים ב-2 דקות בלבד ואף שנייה לא יותר, ובתמורה מקבלים מאפינס רכים במרקם חלומי וטעם עשיר ממיץ תפוזים טרי.
קינוח שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים כאחד, כי כולם יודעים שאין על המאפינס הקלאסיים של פעם שמפתיעים בטעם שלהם כל פעם מחדש!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבניות מאפינס
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ מתפוז טרי
- 1 כף גרידת תפוז
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף פודינג וניל
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל, וטורפים במטרפה ידנית למשך 2 דקות בערך.
- לאחר טריפה, מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים, כף גרידת תפוז, ומערבבים. לבסוף מוסיפים גם את הקמח, אבקת אפייה, וכף פודינג וניל, ולערבב היטב.
- משמנים את תבניות המאפינס, וממלאים מהבלילה עד לשלושת רבעי הגובה שלהן.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות בתכנית אפייה טורבו, ואופים עד להזהבה. (כ-20 דקות בערך)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפינס תפוזים
אפשר להכין בתבנית אחת? מועדף שלא. יוצאת דחוסה. |
במה אפשר להחליף את הפודינג וניל? אי אפשר להחליף, אבל אפשר לוותר עליו. |
אפשר לאפות בתבנית סיליקון? אפשר, אני אפיתי בתבניות מאפינס מקרטון. |
איך שומרים? שומרים בכלי סגור. |
מה חושבים על: מאפינס תפוזים
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
יצא מדהים אבל זה לא ב2 דקות בדיוק
היי,
מעולה!! ואם צילמת נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
היי, אם יש לי ביצים מידה S כמה צריך?
אפשר 4 ביצים
היי,כמה זמן בערך בתנור?
ואופים במשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
ניראות שלות השבוע אאפה.
תודה לך.אני בדר'כ מקציפה את הביצים בשלמותם והסור במיקסר לאווריריות האם יש איזו בעייה להקציף? תודה ⚘?.
שבת שלום?.
היי יהודית, הקצפה אינה הכרחית במתכון הזה אבל אפשרית בהחלט להשגת מאפינס שהם עוד יותר אווריריים, בהצלחה!
מתכון כייפי
ציק צק
יצא מושלם
חבל שלא ניתן להעלות תמונה….
איזה כיף לשמוע סיגל תודה על הפרגון! למה שלא תשתפי את התמונה איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
איזה קמח אפשר להשתמש לרגישים לגלוטן תודה ??
הי.
רציתי לשאול 3 כוסות קמח עבור 3 ביצים וכל הכמות של המצרכים שיש במתכון זה לא הרבה מדי? העוגה לא יוצאת קשה מדי?
תודה
היי אליזבט, 3 ביצים מספיקות והמאפינס מעולים וטעימים, ממליצים בחום לנסות!
אפשר להשתמש בלימון במקום תפוז ?
היי גנית, לא ניסינו במתכון הספיציפי אך בהחלט אפשר להחליף את הגרידה והמיץ ואמור לצאת טעים לדעתנו. אם את מעדיפה ללכת על בטוח היינו ממליצים לנסות כל אחד מהמתכונים הללו ולאפות בתבנית מאפינס. בהצלחה!
כמה מ"ל בכוס ח"פ לשתייה חמה והאם אפשר קמח תופח במקום הקמח עם האבקת אפייה?
היי דפנה, כוס חד פעמית שתיה חמה נוזל = 200 מיליליטר, וכן בהחלט ניתן להמיר את הקמח לתופח באותה כמות ולוותר על האבקת אפייה. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נראה מעולה.כמה מאפינס יוצא.
והאם רק חצי כוס סוכר?
18 יחידות, וכן כמות הסוכר המצויינת במתכון היא נכונה, בהצלחה!