העוגיה הקטנה וטעימה שאהובה על כולם, ובמיוחד על הילדים, חוזרת בגדול ובגרסה קלה וטעימה יותר לכבוד חג פורים שבדיוק מאחורי הפינה.
עוגיות מקרוט לפורים – עוגיות מבצק חלומי ועשיר בסולת שדחוסות ומגולגלות סביב מילוי תמרים מושחת במיוחד, וסירופ סוכר מפנק המעלה את הטעם לרמה אחרת!
מכינים עוגיות מעולות אלה בקלי וקלות וזריזות, ומפנקים את כולם בעוגיות הכי מבוקשות לאירוח בפורים!
מתכון באדיבות: שולה הרשטיק
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
לבצק:
- 1 קילו סולת
- ½ קילו קמח
- 3 ביצים
- 1 ½ שקיות אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 כפות סוכר (שטוחות)
- 1 ½ כוסות שמן
- מים פושרים (כמה שנכנס עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק)
למלית:
- 2 חבילות תמרים בוואקום (1 קילו בסה"כ)
- מעט שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים (סחוט)
- 1 כפית קינמון (גדושה )
לסירופ:
- 3 כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
- מיץ לימון (מלימון שלם סחוט)
אופן ההכנה
- נתחיל בבצק - ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק. אפשר להוסיף מים פושרים במידה וצריך.
- לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, וכל חלק מרדדים לעלה דק.
- מכינים את המלית - מטגנים את 2 חבילות התמרים עם מעט שמן, ואז מוסיפים את שאר המצרכים למלית, ומבשלים עד לריכוך.
- מסירים מהאש ומצננים, ואז מורחים על הבצק.
- כעת מגלגלים לרולדה, ובעזרת קורץשל מעמול קורצים צורות מעל.
- מכניסים לאפייה עד השחמה בתנור על 175 מעלות.
- בינתיים מכינים את הסירופ - מבשלים את הכל יחד עד לקבלת גוון בהיר. איך שהעוגיות יוצאות, לזגג מעל סירופ.
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות מקרוט
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!