| |

עוגיות מקרוט לפורים

עוגיות סולת ותמרים מפנקות!
בהשראת: שולה הרשטיק
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגיות מקרוט

העוגיה הקטנה וטעימה שאהובה על כולם, ובמיוחד על הילדים, חוזרת בגדול ובגרסה קלה וטעימה יותר לכבוד חג פורים שבדיוק מאחורי הפינה.

עוגיות מקרוט לפורים – עוגיות מבצק חלומי ועשיר בסולת שדחוסות ומגולגלות סביב מילוי תמרים מושחת במיוחד, וסירופ סוכר מפנק המעלה את הטעם לרמה אחרת!

מכינים עוגיות מעולות אלה בקלי וקלות וזריזות, ומפנקים את כולם בעוגיות הכי מבוקשות לאירוח בפורים!

מתכון באדיבות: שולה הרשטיק

ספר המתכונים של שולה הרשטיק

עוגיות מקרוט

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגיות מקרוט

עוגיות מקרוט לפורים

עוגיות סולת ותמרים מפנקות!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: שולה הרשטיק

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • ½ קילו קמח
  • 3 ביצים
  • 1 ½ שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר (שטוחות)
  • 1 ½ כוסות שמן
  • מים פושרים (כמה שנכנס עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק)

למלית:

  • 2 חבילות תמרים בוואקום (1 קילו בסה"כ)
  • מעט שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (סחוט)
  • 1 כפית קינמון (גדושה )

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • מיץ לימון (מלימון שלם סחוט)

אופן ההכנה

  • נתחיל בבצק - ללוש את כל החומרים לבצק יחד עד לקבלת בצק אחיד שלא נדבק. אפשר להוסיף מים פושרים במידה וצריך.
  • לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, וכל חלק מרדדים לעלה דק.
  • מכינים את המלית - מטגנים את 2 חבילות התמרים עם מעט שמן, ואז מוסיפים את שאר המצרכים למלית, ומבשלים עד לריכוך.
  • מסירים מהאש ומצננים, ואז מורחים על הבצק.
  • כעת מגלגלים לרולדה, ובעזרת קורץשל מעמול קורצים צורות מעל.
  • מכניסים לאפייה עד השחמה בתנור על 175 מעלות.
  • בינתיים מכינים את הסירופ - מבשלים את הכל יחד עד לקבלת גוון בהיר. איך שהעוגיות יוצאות, לזגג מעל סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


עוגיות מקרוט

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות מקרוט

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

מקור: עוגיות מקרוט לפורים – שולה הרשטיק

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?