| | |

באן עם בשר אסאדו

לחמניות אסיאתיות מיוחדות ממולאות בשר אסאדו מושלם.
בהשראת: ענבל גמזו
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באן עם בשר אסאדו

מתגעגעים למסעדות המיוחדות, ואולמי האירועים?
מתגעגעים לטעמי האוכל המגוונים והשונים של המסעדות ואולמי האירועים השונים?
מחפשים מתכון שאולי יחזיר אתכם טיפה לחיים הקודמים ולחוויית המסעדנות?
קבלו מתכון לבאן עם בשר אסאדו מהמם שישאיר את כולם המומים, גם מהמראה, וגם מהטעם.
בצקי באן מיוחדים שמכינים בקלות ממולאים בבשר אסאדו מהפנט ונמס בפה שיגרום לכם להוזיל ריר בכל ביס.
אין הרבה מנות שינצחו את המנה הזו מבחן המראה והטעם, פשוט מנה לתצוגה.
נסו בעצמכם והכינו באן עם בשר אסאדו שישגע את כל משפחתכם ויעלה את סטנדרט האוכל בבית, בתאבון.
מתכון באדיבות: ענבל גמזו

ספר המתכונים של ענבל גמזו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

באן עם בשר אסאדו

באן עם בשר אסאדו

לחמניות אסיאתיות מיוחדות ממולאות בשר אסאדו מושלם.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 16 באנס
באדיבות: ענבל גמזו

ציוד

מיקסר
תבנית גדולה
נייר אפייה גזור לריבועים
כלי אידוי לבאנים
מחבת

המצרכים

לבאנס:

  • ½3 כוסות קמח רגיל מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 כפות שמן רגיל
  • ⅓1 כוסות מים חמימים

למילוי האסאדו:

  • ½ קילו אסאדו טרי
  • 1 כוס יין אדום
  • 6 שיני שום
  • 1 קורט תבלין פילידלפיה
  • 1 קורט מלח גס
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 קורט כף חרדל
  • ½ כוס רוטב בצל ויין של ברטה

אופן ההכנה

הכנת הבאנס:

  • בקערת מיקסר, מניחים את המצרכים היבשים למעט המלח, ומערבבים היטב.
  • לאחר הפעלת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים בהדרגה את השמן והמים (בהתחלה כוס ואת השאר לפי הצורך), ולשים ל3 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כ10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר מעבירים לקערה משומנת ולשים לצורת כדור, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו (כשעה).
  • מוציאים את הבצק וחותכים אותו ל16 כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומעגלים אותם על משטח מקומח .
  • מעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה הגזור (כל באן על ריבוע), מכסים את הכדורים ושוב מתפיחים לחצי שעה.
  • מרתיחים סיר עם מים עד קבלת אדים, ומניחים מעל את כלי האידוי באופן מדויק ומלא.
  • מניחים 4 כדורים בכל פעם בכלי האידוי וסודגרים מלמעלה ל12 דקות, פותחים מוציאים ומניחים את הבאות.
  • מניחים את כל הבאנס בצד להצטננות לפני מילוי האסאדו.

הכנת האסאדו:

  • מניחים את האסאדו על המחבת וצורבים היטב מכל הצדדים, ומניחים בתבנית.
  • שופכים את כל שאר המצרכים על האסאדו ומעסים אותו טוב טוב.
  • מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 3-4 שעות (עד שהוא רך).
  • מסירים את הנייר כסף שמעל התבנית ומשאירים בתנור להשתזף, ומוציאים.
  • מפרקים את האסאדו ואת השום בעזרת שתי מזלגות, וממלאים בכל באן.

הערות וטיפים

  • חשוב שהקוטר של הסיר והכלי אידוי יהיו דומים.
  • אפשר להוסיף עלי רוקט בתוך הבאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

באן עם בשר אסאדו


שאלות נפוצות: באן עם בשר אסאדו

מאיפה אפשר לקנות סיר כזה?
אם יש לך סיר קוסקוס את מוזמנת. אם תרצי כלי אידוי כמו שלי אז הבנתי מבנות או במקסטוק או בסולתם.
האם המים שרותחים בסיר לא מרטיבים את הבצק מלמטה, ? אף שאני יודעת שהלחמניות מונחות על ריבוע נייר אפיה ,התחתית של הלחמניה לא דביקה?
היופי שהבצק מתבשל על ידי האדים והמים כמובן שלא נוגעים בבאנים ,ממלאים חצי סיר. הבצק מאוד רגיש אז מניחים את הבאן עם הנייר אפיה בכלי אידוי וזה מסתדר ומשתחרר אחרי הבישול.
אפשר תמונה של הסיר אידוי ואיך עשית?
הנחתי עם הנייר אפייה בתוך הכלי אידוי שמונח מעל סיר שממולא חצי מים רותחים:באן עם בשר אסאדו.
אפשר להכין בסיר קוסקוס?
כן אפשרי.
מה זה רוטב בצל ויין של ברטה?
רוטב.

האם אפשר להכין לפני ולחמם?
כן אפשרי לחמם בתנור על מעלות נמוכות לפני.

באן עם בשר אסאדו

באן עם בשר אסאדו
צילום: אסתי כהן

באן עם בשר אסאדו

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

מתכון זה הינו חלק מאוסף. מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

פוסט מקורי: באן עם בשר אסאדו – ענבל גמזו

Similar Posts

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements