|

עוגת גבינה פירורים מדהימה

מושלמת לשבת!
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
עוגת גבינה פירורים מדהימה
מבין כל עוגות הגבינה – עוגת הפירורים היא אולי העוגה הכי קלאסית וחביבה ביניהן, מעט מאוד אנשים יכולים לעמוד בפניה!
עוגת גבינה פירורים עם בסיס פריך עם שכבת גבינה עשירה ומענגת במיוחד בשילוב פירורי בצק מפנקים מעל.
עוגה מושלמת לסוף שבוע מפנק שמכינים בצ'יק צ'ק בהשקעה מזערית ששווה כל ביס קטן. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

עוגת גבינה פירורים מדהימה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

עוגת גבינה פירורים מדהימה

עוגת גבינה פירורים מדהימה

מושלמת לשבת!
ציון 4 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית קפיצית רגילה קוטר 24 / תבנית פאי עמוקה קוטר 24

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • ½ שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 יחידה ביצה L

למלית הגבינות:

  • 750 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 שקית גבינת טוב טעם (אריזת ניילון 250 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 יחידות ביצים L
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (גדושות )
  • 1 כף קמח תופח (כף גדושה (אפשר גם קמח רגיל))

אופן ההכנה

  • את מצרכי הבצק נעביר לקערה (מלבד הביצה וגרידת לימון), ונעבד יחד עד שמקלבים תערובת פירורית. לבסוף נוסיף גם את הביצה וגרידת לימון ונעבד רק עד איחוד החומרים.
  • נחלק את הבצק לשני כדורים, אחד גדול (מ-⅔ הבצק) ואחד קטן (מ-⅓ הבצק). נשטח ונעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך 15 דקות.
  • נוציא את כדור הבצק הגדול (בינתיים משאירים הקטן במקפיא) ונרדד אותו לעלה בקוטר 24 (גודל התבנית)
  • נשמן את התבנית ונרפד בבצק שרידדנו. מהדקים מעט (אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה גם בדפנות).נכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את חומרים המלית יחד לתערובת חלקה, וניצוק אותם על הבצק שבתבנית וניישר.
  • לוקחים את הבצק הקטו ומפוררים ומגררים אותו מעל המלית.
  • שמים לאפייה בחום 170 מעלות בתוכנית אפייה רגילה, או תוכנית אפייה טורבו על 150 מעלות, למשך 50 דקות בערך (תלוי בתנור).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

 


שאלות נפוצות: עוגת גבינה פירורים

לא צריך לאפות קצת את הבצק לפני ששמים את הגבינה? הבצק לא יוצא רטוב?
בפאי הזה אין צורך,יוצא מעולה.
איזה גבינה זו גבינה טוב טעם?
סוג של גבינה כחושה כמו גבינת כנען, רק יותר מעודנת. אפשר להשיג בכל רשתות המזון.

מה חושבים על: עוגת גבינה פירורים

    1. אורית אייל:
      "אפיתי אותה ויצאה טעימה להפליא"
עוגת גבינה פירורים
צילום: אורית אייל

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר


הפוסט המקורי: עוגת גבינה פירורים מדהימה – מאיה פפיסמדוב

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    מתכון קל, יצא מוצלח וטעייייייים מאוד, קצת שיניתי את תערובת הגבינה- החלפתי 250 ג' גבינה לבנה במסקרפונה, לילה במקרר עושה לו טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?