|

עוגת תפוזים קלילה

גבוהה, רכה ועסיסית!
בהשראת: נופר אהרון
עדיין אין דירוגים
עוגת תפוזים קלילה
אין על עוגת תפוזים מושלמת לימים קרים אלה בהכנה קלה וזריזה, כי לפעמים הפשטות מנצחת.
עוגת תפוזים של פעם – עוגה מעלפת, גבוהה, ורכה כמו ענן, עם סירופ מתוק מעל שנותן לה מרקם עסיסי ורטוב.
רק נשאר לכם להכין קנקן תה בצד ומובטח לכם יום מתוק!

מתכון באדיבות: נופר אהרון

ספר המתכונים של נופר אהרון

עוגת תפוזים קלילה  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת תפוזים קלילה

עוגת תפוזים קלילה

גבוהה, רכה ועסיסית!
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: נופר אהרון

ציוד

תבנית: תבנית 26 או סיר פלא (בתמונה)
כוס: מדידה אוניבירסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (טרי או פריגת)
  • 1 כף קליפת תפוז מגורדת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • סירופ:
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף סוכר

אופן ההכנה

  • מקציפים את הביצים על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף נוקשה
  • מקפלים את הקמח בפעמיים שלוש, מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים וקליפה מגורדת
  • מוסיפים תמצית וניל ואבקת אפייה עד לקבלת בלילה אחידה
  • משמנים את התבנית (אם סיר פלא לא משמנים) ויוצקים את הבלילה
  • אופים על חום 180 למשך 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש

הערות וטיפים

עוגת תפוזים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוזים קלילה


שאלות נפוצות: עוגת תפוזים קלילה

תמיד העוגה נופלת לי אחרי האפיה, מה אני עושה לא נכון?
אולי העוגה לא אפויה מספיק, למראית עין צבעה יפה אבל בפנים היא לא מוכנה ונופלת. תנסי לאפות בחום 160 עדיף קצת יותר זמן וכמובן להוציא כשקיסם יוצא יבש. מיד להפוך את התבנית על השיש ולחכות כחצי שעה, אחרכך להפוך שוב, להעביר סכין מסביב ולהפוך אותה למגש, הגובה נשמר והעוגה משתחררת בקלות.

להמשיך להקציף את יתר החומרים?
הקצפה רק של ביצים וסוכר, כל השאר להוסיף.

מה מוסיפים מעל לקישוט?
אני אישית רק מכינה סירופ מתפוזים וסוכר ויוצקת עליה, אפשר כמובן אברת סוכר, קוקוס מה שאוהבים.

מפרידים את הביצים?
אין צורך להפריד.

האם חייב לעשות את הסירופ?
לא חובה, רק אם רוצים שתהיה קצת רטובה ועסיסית.

סירופ ליצוק חם או קר?
סירופ קר על עוגה חמה או להיפך.

קמח רגיל או תופח?
אפשר תופח ויכולים גם רגיל עם אבקת אפיה.

האם להשאיר בתנור לאחר האפיה.. לכמה זמן?
לאחר האפיה הפכתי אותה על השיש לחצי שעה בערך, הפכתי שוב, העברתי סכין מסביב ושוב הפכתי על מגש, ולא לשמן את הסיר פלא.

שמן אחרי קמח?
אפשר גם בסוף, אין הבדל.

עוגת תפוזים קלילה


מה חושבים על: עוגת תפוזים קלילה  132750

    1. מירה שאול:
      "עוגה מדהימה"
    2. ספיר ביבאס:
      "יצאה יפהפייה"
עוגת תפוזים מירה שאול
צילום: מירה שאול

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר


הפוסט המקורי: עוגת תפוזים קלילה – נופר אהרון

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements