עוגת תפוזים קלילה
עוגת תפוזים של פעם – עוגה מעלפת, גבוהה, ורכה כמו ענן, עם סירופ מתוק מעל שנותן לה מרקם עסיסי ורטוב.
רק נשאר לכם להכין קנקן תה בצד ומובטח לכם יום מתוק!
מתכון באדיבות: נופר אהרון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 וחצי כוסות סוכר
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (טרי או פריגת)
- 1 כף קליפת תפוז מגורדת
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- סירופ:
- ½ כוס מיץ תפוזים
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים על מהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף נוקשה
- מקפלים את הקמח בפעמיים שלוש, מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים וקליפה מגורדת
- מוסיפים תמצית וניל ואבקת אפייה עד לקבלת בלילה אחידה
- משמנים את התבנית (אם סיר פלא לא משמנים) ויוצקים את הבלילה
- אופים על חום 180 למשך 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים קלילה
תמיד העוגה נופלת לי אחרי האפיה, מה אני עושה לא נכון? |
להמשיך להקציף את יתר החומרים? |
מה מוסיפים מעל לקישוט? |
מפרידים את הביצים? |
האם חייב לעשות את הסירופ? |
סירופ ליצוק חם או קר? |
קמח רגיל או תופח? |
האם להשאיר בתנור לאחר האפיה.. לכמה זמן? |
שמן אחרי קמח? |
מה חושבים על: עוגת תפוזים קלילה 132750
-
- מירה שאול:
"עוגה מדהימה"
- ספיר ביבאס:
"יצאה יפהפייה"
- מירה שאול:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת תפוזים קלילה – נופר אהרון