עוגת שמרים לשבת

מתכון עוגת שמרים קראנצ'ית ומלאה בטעם ממכר במיוחד עם מלית מתוקה של שוקולד עשיר וקצת אגוזים לשדרוג הטעם.
עוגה קלה וקלילה שכל אחד צריך לפחות פעם בשבת, עם כוס קפה חמימה בצד, ומובטח לכם יום מתוק ומבורך!
מתכון באדיבות: חווה דר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קורט מלח
- ½ כוס שמן
- 1 ½ - 2 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד
- ½ כוס קקאו
- ¾ כוס סוכר
- 1 כף קינמון
- ½ מרגרינה מומסת למריחה על העלה הבצק
אופן ההכנה
- נלוש הכל לבצק רך וחלק ואז שמים להתפחה.
- אחרי התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה ומורחים מהמרגרינה המומסת.
- מפזרים מתערובת המילוי, אפשר גם לקצוץ אגוזים למי שאוהב, ואז מגלגלים לרולדה.
- לוקחים 2 רולדות, מגלגלים לצורת בורג, ומכניסים בתבנית משומנת
- מתפיחים לפחות חצי שעה ומורחים ביצה ומעט שומשום
- שמים לאפייה על 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להשחמה יפה.
הערות וטיפים

שאלות נפוצות: עוגת שמרים לשבת
אפשר הסבר על הקיפול? |
את האינסטנט פודינג מערבבים יבש או שצריך להכין לפני? |
אפשר להקפיא חלק מהבצק? |
יש סירופ לאחר האפיה? |
כמה זמן התפחה ראשונה לפני החלוקה? |
מה חושבים על: עוגת שמרים לשבת
-
- יקירה וזאנה:
"מתכון מעולה תודה"
לימור פנש:
"לא התאפקתי. קמתי להכין. תודה. יצא סוף!"
- יקירה וזאנה:

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת שמרים לשבת – חווה דר
הי. הכנתי את העוגות שמרים. הבצק היה משגע רך ונעים. אבל המילוי יצא לי קצת יבש. מה עושים??
היי אפרת, ייתכן שזמן האפייה היה מעט ארוך מדי או שכמות המילוי קטנה. שמחים שאהבת את הבצק, בהצלחה בפעם הבאה!
הכנתי את עוגת השמרים יצא מעולה ונראה סוף.
הבצק קצת יבש .
האם אשים כוס שמן במקום חצי כוס זה ירכך את הבצק?
היי חנה,
את בהחלט יכולה להוסיף עוד שמן ולראות אם זה משנה את התוצאה.
בהצלחה 🙂