|

עוגת שמרים לשבת

עם שוקולד עשיר אגוזים!
בהשראת: חווה דר
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
עוגת שמרים לשבת
אין כמו עוגות שמרים מפנקות במיוחד לפתוח את השבת כמו שצריך!
מתכון עוגת שמרים קראנצ'ית ומלאה בטעם ממכר במיוחד עם מלית מתוקה של שוקולד עשיר וקצת אגוזים לשדרוג הטעם.
עוגה קלה וקלילה שכל אחד צריך לפחות פעם בשבת, עם כוס קפה חמימה בצד, ומובטח לכם יום מתוק ומבורך!

מתכון באדיבות: חווה דר

ספר המתכונים של חווה דר

עוגת שמרים לשבת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים לשבת

עוגת שמרים לשבת

עם שוקולד עשיר אגוזים!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
כמות 4 עוגות
באדיבות: חווה דר

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קורט מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 ½ - 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • ½ כוס קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף קינמון
  • ½ מרגרינה מומסת למריחה על העלה הבצק

אופן ההכנה

  • נלוש הכל לבצק רך וחלק ואז שמים להתפחה.
  • אחרי התפחה, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה ומורחים מהמרגרינה המומסת.
  • מפזרים מתערובת המילוי, אפשר גם לקצוץ אגוזים למי שאוהב, ואז מגלגלים לרולדה.
  • לוקחים 2 רולדות, מגלגלים לצורת בורג, ומכניסים בתבנית משומנת
  • מתפיחים לפחות חצי שעה ומורחים ביצה ומעט שומשום
  • שמים לאפייה על 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להשחמה יפה.

הערות וטיפים

עוגת שמרים לשבת
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים לשבת

אפשר הסבר על הקיפול?
מרדדת כל חל׳ למלבן מורחת מרגרינה מפזרת 3 כפות מהמילוי,מגלגלת,לוקחת 2 רולדות ועושה צורת בורג( שימי אחד על השני בצורת צלב ווסובבי כמו בורג משני הצדדים).

את האינסטנט פודינג מערבבים יבש או שצריך להכין לפני?
יבש,את מרדדת עלה ממיסה מרגרינה מורחת על העלה ומפזרת 3 כפות מהתערובת ומגלגלת.

אפשר להקפיא חלק מהבצק?
אפשר להקפיא אחרי האפייה.

יש סירופ לאחר האפיה?
אני לא שמה, אבל אם רוצים אפשר להרתיח סוכר, מים, ווניל, ולזגג.

כמה זמן התפחה ראשונה לפני החלוקה?
התפחה ראשונה לפחות שעה במקום חמים.

 


מה חושבים על: עוגת שמרים לשבת

    1. יקירה וזאנה:
      "מתכון מעולה תודה"
      לימור פנש:
      "לא התאפקתי. קמתי להכין. תודה. יצא סוף!"
עוגת שמרים לשבת
צילום: לימור פנש

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: עוגת שמרים לשבת – חווה דר

Similar Posts

4 Comments

  1. הי. הכנתי את העוגות שמרים. הבצק היה משגע רך ונעים. אבל המילוי יצא לי קצת יבש. מה עושים??

    1. היי אפרת, ייתכן שזמן האפייה היה מעט ארוך מדי או שכמות המילוי קטנה. שמחים שאהבת את הבצק, בהצלחה בפעם הבאה!

    2. הכנתי את עוגת השמרים יצא מעולה ונראה סוף.
      הבצק קצת יבש .
      האם אשים כוס שמן במקום חצי כוס זה ירכך את הבצק?

      1. היי חנה,
        את בהחלט יכולה להוסיף עוד שמן ולראות אם זה משנה את התוצאה.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?