עוגת גבינה יפנית עננים
עוגה גבוהה ורכה כמו ענן!

דמיינו לכם עוגת גבינה יפנית גבוהה, רוטטת ורכה כמו ענן. ועכשיו תפסיקו לדמיין ותתחילו להכין, כי על עוגה כזאת לא מוותרים!
עוגת גבינה יפנית רכה בטירוף עם מרקם ספוגי ומנחם, וטעם עדין ומפנק שאינו מהעולם הזה.
מתכון מתורגם מיוחד במינו לעוגת גבינה מעולה שבמעולות בלעדית בשבילכם.
עוגה שמעלפת את כל מי שטועם, נסו עכשיו ולא תצליחו להוציא את העוגה זו מהראש!
עוגת גבינה יפנית רכה בטירוף עם מרקם ספוגי ומנחם, וטעם עדין ומפנק שאינו מהעולם הזה.
מתכון מתורגם מיוחד במינו לעוגת גבינה מעולה שבמעולות בלעדית בשבילכם.
עוגה שמעלפת את כל מי שטועם, נסו עכשיו ולא תצליחו להוציא את העוגה זו מהראש!
באדיבות: Lina Gui ו Michael Lim
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית 18 או 20
המצרכים
מרכיבים א:
- 60 גרם חלב
- 140 גרם גבינת שמנת
- 40 גרם חמאה לא מלוחה.
מרכיבים ב:
- 5 חלמונים (ביצה גודל M)
- 50 גרם קמח רב תכליתי (או קמח רגיל)
- 15 גרם קורנפלור
- ½ גרידת לימון (גרידת לימון מגורדת דק, לא חובה)
מרכיבים ג:
- 5 חלבונים (גודל M)
- 80 גרם סוכר
- ⅛ כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור על 150 מעלות
- מחממים על גז נמוך את מרכיבים א' ומערבבים עד שנמסים והחומרים מתאחדים (לא רותחים). ואז מעבירים לצד בטמפרטורת חדר.
- מוסיפים את הקמח והקורנפלור לקערת חומרי א' ומקציפים (במקצפת) עד איחוד. ואז מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד איחוד שוב , ואז מעבירים הצידה.
- בקערת מרכיבים ג' מקציפים את החלבונים ומלח עד לקבלת קצף, ואז מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה בשלושה פעמים בהדרגה.
- מאחדים את הבלילות בהדרגה בשלושה פעמים. מערבבים עד לאיחוד (לא יותר מדי)
- מרפדים נייר אפייה על רינג 18. ושופכים את הבלילה לתוך הרינג. יש להשאיר לפחות 1 ס"מ של חלל, לא לשפוך את הכל אם נשאר קצת בצק.
- שמים לאפייה על שני קווים מעלה ומטה. מנמיכים את התנור ל 130/140 מעלות ושמים את התבנית למשך 20 דקות. לאחר מכן מעלים את החום ל-160/160 למשך 15 דקות. אחרי זאת פותחים את דלת התנור ל-10 שניות ואז סוגרים שוב פעם, ומורידים ל-120/140 מעלות למשך 45-50 דקות , עד שמוכן.
- אחרי שמסיימים, מכבים את התנור ופותחים את הדלת. מוציאים את נייר האפייה הממולא במים ומשאירים את התבנית עם העוגה פנימה למשך עוד 10 דקות בערך.
- מוציאים והופכים להגשה.
הערות וטיפים
סרטון הכנה מקורי מלא ומפורט:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת גבינה יפנית – Lina Gui ו Michael Lim
העוגה בתנור מקווה שהגעתי למרקם הנכון?
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
כמה אחוז שומן מומלץ לגבינת השמנת
25% הסטנדרטי מתאים. אפשר לנסות גבינות רזות יותר אך ייתכן טעם פחות עשיר.
אני חושבת שבמתכון המקורי זה גבינת שמנת,לא?!
היי ורד, נכון מאוד!