מתכון פריקסה טוניסאי
מתכון פריקסה טוניסאי ביתי בדיוק כמו שצריך להיות – אוורירי, רך, טעים ועם ריח שמשגע שמושך את כל מי שבבית.
מטגנים, ממלאים ומגישים עם מגוון רחב של תוספות מפנקות שאוהבים, ויש לכם ארוחה מלאה ומשביעה שכולם יעופו עליה!
מתכון באדיבות: ספיר חרמון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות שטוחות סוכר
- כף שטוחה מלח
- 3 כפות שמן
- 1 כף וודקה
- 2-2.5 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- נלוש הכל לבצק אחיד, ולאחר מכן נכניס את כל הקערה לשקית ומעל נניח מגבת ונתפיח עד שמכפיל את הנפח
- בינתיים נכין 20 ריבועי נייר אפייה
- אחרי ההתפחה נחלק ל-20 כדורים ונעשה צורה של לחמנייה
- נחמם שמן עמוק בסיר בינוני, כשהשמן חם נניח את הפריקסה עם הנייר אפייה עד שהנייר מתנתק לבד מהבצק. ואז נוציא ונזרוק את הנייר
- נטגן משני הצדדים עד שנהיה שחום ואז נוציא על נייר סופג.
- נכין איזה תוספות שאוהבים ונמלא
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון פריקסה טוניסאי
איך יודעים שהשמן חם? |
אפשר לוותר על הכף וודקה? אם כן לשים משהו אחר במקומו? |
לעשות כדור וככה זה יוצא מהשמן זה הצורה שהוא מקבל מכדור? |
זה כמו מתכון של לחם? הנייר אפיה נכנס גם לשמן ואז מוציאים אותו? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
אין ויכוח שכולם מתים על לחמניות פריקסה מפנקות, אבל אם בא לכם לגוון עוד, קבלו עוד מתכון לפריקסה הכי מושלם >> מתכון פריקסה
הפוסט המקורי: מתכון פריקסה טוניסאי – ספיר חרמון