מתכון עוגת שמרים של פעם
קלאסית ופשוטה!

כולם יודעים שאין על העוגות הקלאסיות והפשוטות שלא מתפשרות על הטעם!
קבלו רולדת שמרים של פעם – מפוצצת בשוקולד עשיר ובלי הסתבכות מיותרת בהכנה ובצורה.
מתכון עוגת שמרים פרווה מעולה שבמעולות שתפתיע את כל בני המשפחה, שתעשה להם את שאר היום. אז קדימה לפנק!
קבלו רולדת שמרים של פעם – מפוצצת בשוקולד עשיר ובלי הסתבכות מיותרת בהכנה ובצורה.
מתכון עוגת שמרים פרווה מעולה שבמעולות שתפתיע את כל בני המשפחה, שתעשה להם את שאר היום. אז קדימה לפנק!
מתכון באדיבות: אילנית בניזרי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית: תבנית תנור מרופדת או 3 תבניות אינגליש קייק
כוס: כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
- 1 כף שמרים יבשים
- 2.5 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כפית מלח
- 4 כפות שמן
- 1 ביצה שלמה
- בין 3/4 לכוס אחת של מים מהברז
למלית שוקולד: **ניתן להמיר לממרח שוקולד**
- 3 כפות גדושות קקאו
- 3 כפות גדושות שוקולית
- 3 כפות סוכר
- ½ כוס שמן בערך (מערבבים עד שמקבלים מרקם משחתי)
לסירופ להברשה:
- ½ כוס מים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- נתחיל בהכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים לדקה את הקמח, השמרים, והסוכר. אחרי זאת מוסיפים את הסוכר וניל עם הביצה, חצי כוס מים, מלח, ושמן, ומערבלים.
- את יתרת המים מוסיפים בהדרגה ואז מערבלים למשך כ-10 דקות. הבצק יוצא דביק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין.
- משמנים ידיים ואוספים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, ומלטפים את הבצק בטיפה שמן מלמעלה. מכסים בניילון נצמד או ניילון רגיל ומכניסים למקרר להתפחה של 3 שעות
- אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. ואז מרדדים לריבוע דק בעובי של כ-2 ס"מ. מורחים שכבה דקה של המלית שוקולד ומגלגלים לצורת רולדה, לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, וכך בשארית חלקי הבצק.
- אין צורך לתת התפחה נוספת לבצק, מכניסים ישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מדף שני מלמטה. אני לסדר 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה, או לאפות ב-3 אינגליש קייק.
- נאפה עד השחמה (עד שמשחים מלמעלה זה מוכן), בערך כ-25 דקות.
- איך שמוציאים מהתנור מברישים סירופ שהכנו מבעוד מועד
- להכנת הסירופ - מרתיחים על הגז להבה נמוכה ומערבבים באופן תמידי עם מטרפה ידנית או כף עץ עד להמסת הסוכר, למשך כ-8 דקות. אחרי זאת מצננים לטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: מתכון עוגת שמרים
מתי לחתוך לפני או אחרי אפיה? |
אפשר להקפיא לאחר שמוכן? |
אפשר להכין במלית קינמון? |
אם רוצים רק קקאו כמה לשים במלית? |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: אילנית בניזרי
תודה רבה אישתי מאוד אהבה, עוגה של פעם לשבת 🤠
היי אביחי,
מעולה, שמחים מאוד שאתם נהנים ממנה!
אתה מוזמן גם להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
יצא מוצלח מאוד!!!!
עוגה מעולה הכנתי לכבוד שבת עם קמח כוסמין …יישר כח
איזה כיף לשמוע עופרה תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/