| |

מתכון עוגת שמרים של פעם

קלאסית ופשוטה!
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
מתכון עוגת שמרים של פעם
כולם יודעים שאין על העוגות הקלאסיות והפשוטות שלא מתפשרות על הטעם!
קבלו רולדת שמרים של פעם – מפוצצת בשוקולד עשיר ובלי הסתבכות מיותרת בהכנה ובצורה.
מתכון עוגת שמרים פרווה מעולה שבמעולות שתפתיע את כל בני המשפחה, שתעשה להם את שאר היום. אז קדימה לפנק!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

  מתכון עוגת שמרים של פעם

מתכון עוגת שמרים של פעם

מתכון עוגת שמרים של פעם

קלאסית ופשוטה!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

תבנית: תבנית תנור מרופדת או 3 תבניות אינגליש קייק
כוס: כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2.5 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • 1 ביצה שלמה
  • בין 3/4 לכוס אחת של מים מהברז

למלית שוקולד: **ניתן להמיר לממרח שוקולד**

  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 3 כפות גדושות שוקולית
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן בערך (מערבבים עד שמקבלים מרקם משחתי)

לסירופ להברשה:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - במיקסר עם וו לישה מערבלים לדקה את הקמח, השמרים, והסוכר. אחרי זאת מוסיפים את הסוכר וניל עם הביצה, חצי כוס מים, מלח, ושמן, ומערבלים.
  • את יתרת המים מוסיפים בהדרגה ואז מערבלים למשך כ-10 דקות. הבצק יוצא דביק מעט בתחתית הקערה וזה מצויין.
  • משמנים ידיים ואוספים את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת קלות, ומלטפים את הבצק בטיפה שמן מלמעלה. מכסים בניילון נצמד או ניילון רגיל ומכניסים למקרר להתפחה של 3 שעות
  • אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. ואז מרדדים לריבוע דק בעובי של כ-2 ס"מ. מורחים שכבה דקה של המלית שוקולד ומגלגלים לצורת רולדה, לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, וכך בשארית חלקי הבצק.
  • אין צורך לתת התפחה נוספת לבצק, מכניסים ישר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מדף שני מלמטה. אני לסדר 3 רולדות בתבנית מגש תנור עם נייר אפייה, או לאפות ב-3 אינגליש קייק.
  • נאפה עד השחמה (עד שמשחים מלמעלה זה מוכן), בערך כ-25 דקות.
  • איך שמוציאים מהתנור מברישים סירופ שהכנו מבעוד מועד
  • להכנת הסירופ - מרתיחים על הגז להבה נמוכה ומערבבים באופן תמידי עם מטרפה ידנית או כף עץ עד להמסת הסוכר, למשך כ-8 דקות. אחרי זאת מצננים לטמפרטורת החדר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת שמרים של פעם

שאלות נפוצות: מתכון עוגת שמרים

 

מתי לחתוך לפני או אחרי אפיה?
אחרי שמתקרר.

אפשר להקפיא לאחר שמוכן?
בהחלט.

אפשר להכין במלית קינמון?
אפשר עם 30 גרם מחמאה מומסת, ½ כוס סוכר, ½ כפית קינמון, ואגוזי מלך. קודם מברישים את המחמאה על כדורי הבצק המרודדים, ואז מפזרים סוכר וקינמון ואגוזים, ואז מגלגלים.

אם רוצים רק קקאו כמה לשים במלית?
6 כפות קקאו 6 כפות סוכר ושמן כמה שנכנס.

מתכון עוגת שמרים של פעם

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים אל תפספסו!


הפוסט המקורי: אילנית בניזרי

Similar Posts

5 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?