אין על קינוח מענג ומיוחד לרגע שקט ומתוק בחיים. קונוסים מתוקים ופריכים המלופפים במלית מפוצצת של פיצוחים ואגוזים מקורמלים, טובלים בכל בסירופ עשיר שמשדרג לכם את הטעם ומקבלים קינוח מפנק ומרשים לכל אירוע שידהים את כל מי שטועם!

מתכון באדיבות: אתי ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: קונוסים מתוקים במילוי פיצוחים מקורמלים

מצרכים 

לבצק
1 ביצה
150 גרם מחמאה
כוס מים
כף שמרים
כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח
1 אבקת אפיה
מלית פיצוחים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים
50 גרם שקדים קלופים
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם קשיו
50 גרם אגוזי לוז
3 כפות גלוקוזה
50 גרם פיסטוק
סירופ
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
1/2 מיץ מלימון טרי
קרוקט אגוזי לוז


אופן הכנה 

  • עם וו לישה נערבב בקערת מיקסר: קמח, שמרים, אבקת אפייה, מלח, סוכר. נוסיף גם מחמאה מומסת במיקרו, ביצה, מים, ונערבל עד שמקבלים בצק רך ונעים. נכניס את הבצק לשקית ניילון ונניח על השיש.
  • נשים פיצוחים בתבנית אלומיניום, ונכניס לתנור לרבע שעה תוך כדי ניעור מדי פעם. אחרי זאת נשבור גס מאוד ונעביר לסיר גדול ואז נוסיף סוכר חום, גלוקוז, קצת מים ונערבב עד להקרמת הפיצוחים.
  • נכין את הסירופ – בסיר על להבה בינונית נערבב מים, סוכר, מיץ לימון. נבשל עד להסמכת הרוטב וננמיך את הלהבה.
  • נקמח משטח עבודה ונחלק עליו את הבצק לשלושה חלקים, נרדד כל חלק לאורך, ונחתוך רצועות ברוחב 2 ס"מ, נלפף קונוס מתכת ונתחיל מהחלק החד כלפי מעלה, עד חצי ס"מ לפני הסוף. נחמם שמן במחבת גדולה ונטגן מכל הכיוונים, נניח על נייר סופג ונחלץ מהקונוס.
  • נטבול בסירופ. נגלגל את הקצה הרחב בקרוקט ונמלא בפיצוחים

שאלות ותשובות

שאלה: מה זה קרוקט?
תשובה: קרוקנט אגוזי לוז גרוסים מקורמלים להשיג בחנויות לאפיה( לגעת באוכל, לירון בראשית,לצ'ה).

שאלה: כמה גלוקוז יש להוסיף?
תשובה: 3 כפות.

שאלה: איך יצאה לך ככה הצורה של הקונוס
תשובה: השתמשתי בקונוס מתכת.

קישור למתכון המקורי: כאן
 
עוד מתכונים מבוקשים:

קונוסים מתוקים במילוי פיצוחים מקורמלים - מתכונים מתוקים
 

קונוסים מתוקים במילוי פיצוחים מקורמלים - מתכונים מתוקים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *