תפוחים, מייפל, וקינמון, ויש לכם את השילוב המנצח לקינוח המושלם לקראת ראש השנה! מאפינס חגיגיים ומופלאים בשלוש טעמים ותחושות בחבילה קטנה אחת, שבאה עם ריח נפלא הממלא את הבית ועושה לתיאבון לכולם. מאפינס קלות ב-5 דקות שהאורחים שלכם חייבים להכיר, ואז לא יפסיקו לבקש מתכון!
מתכון באדיבות: מור שמיאן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: מאפינס תפוחים ומייפל עם קינמון לראש השנה
מצרכים
תבנית: תבנית חד פעמית בינונית או קוטר 28 או כ-20 מאפינס
כוס: כוס מדידה.
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס סירופ מייפל
1/2 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כוסות קמח תופח
4 תפוחים חתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
אופן הכנה
- נתחיל בהקצפה במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם סוכר, וסוכר וניל עד שמקבלים קצף קשה.
- נערבב את כל היבשים בקערה נפרדת. ואז נערבב את הרטובים כולל החלמונים יחד בקערה נפרדת.
- נוריד את מהירות המיקסר לנמוכה, ואז נוסיף את הרטובים לקצף החלבונים באיטיות ומיד אחרי את היבשים לערבוב קצר.
- ליצוק חצי מהתערובת לתבנית משומנת, ונפזר חצי מתערובת התפוחים, נכסה בחצי השני ושוב נפזר את החצי השני של התפוחים.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
- למרקם עדין יותר מומלץ לגרד גס את התפוחים.
- אפשר גם לערבב את התפוחים המגורדים בבלילת העוגה וליצוק לעטרות.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים לראש השנה:
- מתכון: בורקס בשר ברוטב פטריות
- מתכון: לחמניות לראש השנה בצורת תפוח
- מתכון: עוגת דבש לראש השנה מתוקה
- מתכון: עוגת שמרים לראש השנה עם סירופ דבש
- מתכון: אסאדו בתנור עם בצלצלי שאלוט ותפו”א
- מתכון: עוגת תפוחים במחבת ב-10 דקות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
העוגות הטעימות