עוגות שמריםמתכונים מדהימיםעוגות

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)

תתכוננו להתפנק על רוגלכים וקוראסונים משגעים ומהממים. מתכון לעוגת שמרים מושלמת שאפשר להכין אותה כרולדה, רוגלך, או אפילו קוראסון. ממלאים במלית טעימה ומנחמת של נוטלה עשירה וקוקוס עסיסי ושמים לאפייה לקבלת שמרים זהובים וחמים, עם ריח נהדר שימלא לכם את הבית בחשק לאכול!

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)

מצרכים 

כוס: כוס חד פעמי שתייה חמה

1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
200 גרם חמאה
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים
3 ביצים

מילוי
1 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כף אבקת נס
1/4 כוס שמן נוסיף בהדרגה לקבלת קרם שלא יהיה דליל
1 כף ממרח נוטל
1 כפית קינמון
1 כף אבקת נס

לקרואסון
אפשר מילוי נוטלה או אצבעות שוקולד

להברשה
ביצה עם מעט מים ומעט סוכר

לסירופ אחרי האפיה לבשל על הגז ולקרר
1 וחצי כוסות מים
1 וניל
1 כוס סוכר

מילוי גבינה
1 גבינה טוב טעם
3 כפות גבינה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 סוכר וניל
1 כף קורנפלור
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
גרידת לימון


אופן הכנה 

  • נלוש בקערת המיקסר כוס מים, שמרים וסוכר, ונמתין רבע שעה.
  • כעת נוסיף את שאר המצרכים ונלוש בערך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים .
  • נכסה ונעביר למקרר לשעה בערך, נוציא ונלוש ואז מחזירים למקרר עד הבוקר.
  • בבוקר מוציאים ומחלקים ל-8 כדורים .
  • מרדדים דק ונמרח את המלית שלנו, אחרי זאת מרדדים עוד כדור ומניחים מעל.
  • נחתוך למשולשים ומגלגלים לרוגלך.
  • נותנים התפחה של שעה בערך.
  • נמרח ביצה ואפשר גם לפזר מעל שוקולד .
  • נחמם תנור 180 מעלות .
  • נאפה בערך חצי שעה עד שמקבלים צבע חום יפה. אחרי זאת כשמוכן נמרח את הסירופ בנדיבות.
  • אם רוצים להכין רולדה – נרדד כדור אחד דק ונמרח את המלית, מגלגלים לרולדה, אפשר לחצות ל-3 ולעשות צמה או לעשות רולדה עם מילוי והשנייה אפשר למרוח רק נוטלה ולעשות.
  • טיפ לרולדה הוא להכניס למקפיא לפני החיתוך למשל כרבע שעה בערך ונוציא ונחתוך לעשות צמה ולתת לתפוח ואז למרוח ביצה ולאפות 

סרטון קליעה:

שאלות ותשובות

שאלה: את מקפיאה לפי שאת עושה צמה?
תשובה: כן.

שאלה: המילוי עם הקקאו מספיק לכל הכמות?
תשובה: פה שמתי נוטלה עם קוקוס קלוי.

שאלה: איך המילוי לא בורח לך בזמן הקליעה?
תשובה: אני מכניסה את הרולדה לפני החיתוך למקפיא לרבע שעה בערך ואז חותכת עושה צורה.

שאלה: מה אפשר לשים הבצק במקום חמאה שיהיה פרווה?
תשובה: מזולה.

שאלה: האם אפשר להקפיא גם את מילוי הגבינה?
תשובה: את מתכוונת לעוגה אז אפשר את הגבינה לבד לא ניסיתי להקפיא.

שאלה: את משאירה ככה או שמעבירה לתבנית חד פעמית אינגליש קייק
תשובה: בלי תבנית.

שאלה: מה עדיף כדי שתצא רכה ועסיסית, בתוך תבנית או ללא תבנית?
תשובה: אני עושה ללא תבנית ויוצאת עסיסית.

קישור למתכון המקורי: כאן

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker