Go Back
עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס קלוי (סרטון קליעה)

עוגת שמרים רכה ועסיסית עם נוטלה וקוקוס

מתכון לעוגת שמרים מושלמת שאפשר להכין אותה כרולדה, רוגלך, או אפילו קרואסון!
ציון 4.23 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס: כוס חד פעמי שתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 3 ביצים

מילוי:

  • 1 כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף אבקת נס
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף ממרח נוטל
  • 1 כפית קינמון

לקרואסון:

  • נוטלה או אצבעות שוקולד (מה שאוהבים)

להברשה:

  • 1 ביצה (עם מעט מים ומעט סוכר)
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר

מילוי גבינה:

  • 1 גבינה טוב טעם (250 גרם)
  • 3 כפות גבינה
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 חלמונים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת לימון

אופן ההכנה

  • נלוש בקערת המיקסר כוס מים, שמרים וסוכר, ונמתין רבע שעה.
  • כעת נוסיף את שאר המצרכים ונלוש בערך 7 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים .
  • נכסה ונעביר למקרר לשעה בערך, נוציא ונלוש ואז מחזירים למקרר עד הבוקר.
  • בבוקר מוציאים ומחלקים ל-8 כדורים .
  • מרדדים דק ונמרח את המלית שלנו, אחרי זאת מרדדים עוד כדור ומניחים מעל.
  • נחתוך למשולשים ומגלגלים לרוגלך.
  • נותנים התפחה של שעה בערך.
  • נמרח ביצה ואפשר גם לפזר מעל שוקולד .
  • נחמם תנור 180 מעלות .
  • נאפה בערך חצי שעה עד שמקבלים צבע חום יפה. אחרי זאת כשמוכן נמרח את הסירופ בנדיבות.

הערות וטיפים

  • טיפ לרולדה הוא להכניס למקפיא לפני החיתוך למשל כרבע שעה בערך ונוציא ונחתוך לעשות צמה ולתת לתפוח ואז למרוח ביצה ולאפות.
  • אם רוצים להכין רולדה - נרדד כדור אחד דק ונמרח את המלית, מגלגלים לרולדה. אפשר לחצות ל-3 ולעשות צמה או לעשות רולדה עם מילוי והשנייה אפשר למרוח רק נוטלה ולעשות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.