מתכון באדיבות: חני קונאשוילי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: מתכון לסופגניות מושלמות במילוי קרם פטיסייר (פונצ'יקי)
מצרכים
לבצק
כף וחצי שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים.
2 ביצים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
סוכר וניל
2 כפות וודקה
2 כפות שמן
קילו קמח
מים פושרים בערך עוד כוס.
רבע כפית מלח
לקרם הוניל:
3 כוסות חלב
4 חלמונים
חצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
3 כפות קמח
כף קורנפלור
50 גרם חמאה.
אופן הכנה
- נלוש בקערה – כף וחצי שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, 1 כוס מים פושרים. מערבבים היטב ומחכים כ-10 דקות
- מוסיפים 2 ביצים, חצי כוס סוכר, 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת, סוכר וניל, 2 כפות וודקה, 2 כפות שמן
- כעת נוסיף בהדרגה קילו קמח וכל פעם גם מים פושרים בערך עוד כוס, נלוש היטב לבצק רך וממש מעט דביק.
- מוסיפים רבע כפית מלח ולשים עוד 2 דקות, נשפוך מעל הבצק 2 כפות שמ ונעגל יפה לכדור בקערה.
- מכסים בניילון ומניחים להתפחה לשעה.
- נוריד נפח ונלוש, אחרי זאת שוב נתפיח שעה.
- נוריד נפח ונחלק ל-20 כדורים. נעגל לכדורים חלקים עם מעט קמח.
- מניחים על משטח מקומח.
- כשמסיימים עם כל הכדורים נתחיל עם הכדור הראשון – נפתח מעט עם הידיים את הכדור ושמים במרכז כף מקרם הוניל שלנו, נאסוף את הקצוות כך שנוצר מעין שק.
- נהדק היטב והופכים בזהירות ונניח על משטח מקומח על הסגירה. כך מסיימים למלא את כל הכדורים.
- נשטח מעט את הסופגניה הממולאת ולהניח ל-10 דקות.
- מחממים שמן לחום לא גבוה מדי ושמים חתיכות גזר בשמן.
- נתחיל לטגן את הסופגניה הראשונה, והופכים מדי פעם. אחרי הטיגון מניחים על נייר סופג.
- נפדר באבקת סוכר רק שהם פושרים.
- לקרם וניל – נערבב את כל החומרים ביחד חוץ מהחמאה והחלב. את החלב נביא לרתיחה ונשפוך כל פעם קצת מהחלב לתערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורה – עד כוס חלב.
- נחזיר את הכל לסיר ומבשלים, נבחוש עד שזה מסמיך ונותרות בועות רתיחה
- נוריד מהאש ונוסיף חמאה ולערבב היטב
- נניח ניילון שייגע הקרם כדי שלא יווצר קרום כשזה מתקרר. כשזה מגיע לטמפרטורת חדר, נשים במקרר ונקרר היטב
- לפני שימוס נערבב היטב – הקרם חייב להיות קר לפני מילוי
- חייב שהשמן לא יהיה חם מידי ולא אש גבוהה מדי.
שאלות ותשובות
שאלה: איך אופן הסגירה?
תשובה: בבקשה תמונה.
שאלה: את לשה ידנית או במיקסר?
תשובה: אפשר בשניהם.
שאלה: לא הבנתי בשלב הוספת הקמח כמה מים סה"כ להוסיף?
תשובה: כוס בהתחלה. ועד כוס בהוספת הקמח.
שאלה: האם ניתן לאפות?
תשובה: לא.
שאלה: אפשר להכין פחות מקילו קמח?
תשובה: בהחלט. מכל החומרים אפשר חצי.
שאלה: למה שמים גזר בשמן?
תשובה: כדי שהשמן לא יישרף.
שאלה: מה המעלות שהשמן מריך להיות לטיגון?
תשובה: האמת לא מודדת. אחרי החימום הראשוני צנמיכה את האד כדי שלא ישחים מבחוץ ויישאר בצקי בפנים.
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: ספינג' אוורירי אוריגינל
- מתכון: סופגניות מושלמות לכל השנה
- מתכון: סופגניות ממולאות קרם
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!יק לשבת ב 6 דקות!
האם אפשר לטגן בוקר ולהגיש אחה"צ?
רצוי להגיש מיד אך אפשר לחמם בתנור אם אין ברירה, בהצלחה ובתיאבון!.