עוגותרולדות

רולדת וניל עם קצפת לשבת

העוגה שתחזיר אותכם לימי הילדות המתוקים ולרולדה הטעימה שאמא הייתה מכינה. רולדת וניל רכה ומדהימה נימוחה ועסיסית, מכינים מבצק טרי ומתוק עם מלית קצפת מלטפת עם וקונפיטורת אוכמניות משגעת. רולדה חלומית ומרשימה שתדהים כל מי שטועם , מכינים בקלי קלות ואז נותר רק לקצור עוד ועוד מחמאות!

 ,

מתכון באדיבות: תהילה לוי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: רולדת וניל עם קצפת לשבת  

מצרכים 

כמות: שתי רולדות
כוס: כוס חד פעמית קרה
תבנית: של תנור

לבצק:
10 ביצים
1 אפיה
1 וניל
חצי כוס שמן
100 גרם סוכר
2 כוסות של קמח (200 מ”ל)

לקצפת:
2 שמנת מתוקה
1 פודינג
1 כוס חלב
מעדן 778 של פירות יער


אופן הכנה 

  • נקציף את הביצים וסוכר ובהדרגה נוסיף סוכר עד שזה מוקצף טוב והתערובת מתנפחת (מיקסר חזק).
  • נקפל את הקמח בהדרגה לתערובת חלקה ונחלק לשתי תבניות גדולות, נאפה על נייר אפיה. 
  • אופים על 170 מעלות למשך 15 דקות גג ואז מוציאים, נחכה שתי דקות ואז נגלגל ונפתח אחרי 3 דקות
  • נכין קצפת על ידי הקצפת החומרים לקרם ונמרח באמצע, מוסיפים מעדן 778 של פירות יער לשדרוג

שאלות ותשובות

שאלה: מתי מוסיפים את השמן האפיה והוניל?
תשובה: כשמקציפים לא חשוב סדר.

שאלה: את  מגלגלת את הרולדה לפני מריחת הקרם? הרולדה לא מתפוררת?
תשובה: כן מגלגלת ומשאירה בצד ורק אחרי שתפס את הצורה מורחת קרם.

שאלה: לאפות בטורבו?
תשובה: אין צורך בטורבו.

שאלה: אפשר אחד הרולדות בטעם שוקולד?
תשובה: אפשר להוסיף 2 כפות קקאו.

שאלה: אני יכולה לעשות רולדה אחת?
תשובה: כן לחלק את החומרים בחצי.

שאלה: להפריד ביצים?
תשובה: לא הכל ביחד להקציף.

שאלה: קמח רגיל או תופח?
תשובה: קמח רגיל. 

עוד מתכונים מבוקשים:

קישור למתכון המקורי: כאן

 

 

רולדת וניל עם קצפת לשבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker