מתכון באדיבות: תהילה לוי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: רולדת וניל עם קצפת לשבת
מצרכים
כמות: שתי רולדות
כוס: כוס חד פעמית קרה
תבנית: של תנור
לבצק:
10 ביצים
1 אפיה
1 וניל
חצי כוס שמן
100 גרם סוכר
2 כוסות של קמח (200 מ"ל)
לקצפת:
2 שמנת מתוקה
1 פודינג
1 כוס חלב
מעדן 778 של פירות יער
אופן הכנה
- נקציף את הביצים וסוכר ובהדרגה נוסיף סוכר עד שזה מוקצף טוב והתערובת מתנפחת (מיקסר חזק).
- נקפל את הקמח בהדרגה לתערובת חלקה ונחלק לשתי תבניות גדולות, נאפה על נייר אפיה.
- אופים על 170 מעלות למשך 15 דקות גג ואז מוציאים, נחכה שתי דקות ואז נגלגל ונפתח אחרי 3 דקות
- נכין קצפת על ידי הקצפת החומרים לקרם ונמרח באמצע, מוסיפים מעדן 778 של פירות יער לשדרוג
שאלות ותשובות
שאלה: מתי מוסיפים את השמן האפיה והוניל?
תשובה: כשמקציפים לא חשוב סדר.
שאלה: את מגלגלת את הרולדה לפני מריחת הקרם? הרולדה לא מתפוררת?
תשובה: כן מגלגלת ומשאירה בצד ורק אחרי שתפס את הצורה מורחת קרם.
שאלה: לאפות בטורבו?
תשובה: אין צורך בטורבו.
שאלה: אפשר אחד הרולדות בטעם שוקולד?
תשובה: אפשר להוסיף 2 כפות קקאו.
שאלה: אני יכולה לעשות רולדה אחת?
תשובה: כן לחלק את החומרים בחצי.
שאלה: להפריד ביצים?
תשובה: לא הכל ביחד להקציף.
שאלה: קמח רגיל או תופח?
תשובה: קמח רגיל.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
קישור למתכון המקורי: כאן
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
10 ביצים?
היי לילי, 10 ביצים לשתי רולדות בגדול מכובד, אם בא לך להכין רק אחת תמיד אפשר לחלק את החומרים בחצי. בהצלחה ובתיאבון!