מתכון: בייגלה ירושלמי טעים וקל להכנה
מצרכים
כוס מידה:
תבנית:
כוס: כוס חד פעמי לשתיה קרה
ק"ג קמח מנופה
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות שמרים)
20 גרם מלח (2 כפות מלח)
60 גרם סוכר (6 כפות סוכר)
700-750 מ"ל מים פושרים (5 כוסות)
1/4 כוס שמן
אופן הכנה
- נערבב את כל המצרכים יחד, שהבצק יהיה רך ודביק. (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, יותר קל)
- לאחר מכן, נכין 8 עיגולים במגש עם נייר אפייה, נכסה במגבת ולתת להם לתפוח 15 דקות
- אחרי שתפחו, נרטיב את הידיים עם מים שלא יידבק לכם הבצק לידיים, ניצור צורה של בייגלה, נטבול בקערה עם מים ואחר כך נטבול בקערה עם סומסום.
- נניח על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור בטמפרטורה של 230 מעלות בערך רבע שעה עד שמתקבל צבע זהוב.
שאלות ותשובות
שאלה: לטבול בקערה עם מים את הבצק?
תשובה: כן, אחרי שהכנת צורה של בייגלה.
שאלה: מקילו יוצא רק 8?
תשובה: כן אבל הם גדולים.
שאלה: לטבול את כל הבגלה במים או רק צד אחד?
תשובה: כל הבייגלה.
שאלה: מה שמת בשומשום שמן?
תשובה: אחרי שאת מכינה בייגלה ביד את טובלת אותו בקערה עם מים ואחר כך בקערה עם סומסום. שזה יצא מהתנור הכנו קערה קטנה עם שמן זית, זעתר, שום כתוש וטבלנו לנו בהנאה את הבייגלה.
שאלה: לא מורחים ביצה למעלה?
תשובה: לא.
שאלה: תמי אך הסומסום נדבק?
תשובה: תתטבלי בקערה עם מים ואחר כך בקערה עם הסומסום.
שאלה: אם רוצים פחות מקילו? כמה קמח?
תשובה: תעשי חצי קילו וחצי מכל דבר.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- מור אזולאי לוי: "עשיתי"
- נופר אליהו: "תודה רבה על המתכון והעזרה!הכנתי עכשיו הטעם מושלם!"
- אור אפרגן: "מושלם !!! תודה !!!!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
היי, האם אפשר ללוש ביד? או שחייב במיקסר?
היי חנה!
חשבי על זה ככה: בייגלה הוא מאפה עתיק בן מאות ואולי אפילו אלפי שנים. כידוע, לא היו מיקסרים בתקופות האלה, ועדיין אופים רבים הכינו בייגלה והפכו למומחים בתחום.
בקצרה: אפשר ללוש ביד 🙂
בהצלחה!
שאלה? אחרי הטבילה בסןמבום מברישים להזהבה?
היי אריג, זה לא הכרחי אך אם רוצים תמיד אפשר. בהצלחה!