מאפים ולחמים

בייגלה ירושלמי טעים וקל להכנה

כולנו יודעים שאין על בייגלה ירושלמי חם ישר מהתנור, אז הגיע הזמן להכין בדיוק כמו שאתם אוהבים. בייגלה ירושלמי ממכר בטעם מן האגדות, יוצא גם רך כמו ענן וגם קריספי וזהוב לאחר שטובלים בשומשום אהוב ושמים לאפייה, והריח? לא תצליחו להתאפק לא לחסל ישר מהתנור.

מתכון באדיבות: סיסי עובדיה – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בייגלה ירושלמי טעים וקל להכנה

מצרכים 

כוס מידה:
תבנית:

כוס: כוס חד פעמי לשתיה קרה

ק”ג קמח מנופה
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות שמרים)
20 גרם מלח (2 כפות מלח)
60 גרם סוכר (6 כפות סוכר)
700-750 מ”ל מים פושרים (5 כוסות)
1/4 כוס שמן


אופן הכנה 

  • נערבב את כל המצרכים יחד, שהבצק יהיה רך ודביק. (אפשר במיקסר עם וו גיטרה, יותר קל)
  • לאחר מכן, נכין 8 עיגולים במגש עם נייר אפייה, נכסה במגבת ולתת להם לתפוח 15 דקות
  • אחרי שתפחו, נרטיב את הידיים עם מים שלא יידבק לכם הבצק לידיים, ניצור צורה של בייגלה, נטבול בקערה עם מים ואחר כך נטבול בקערה עם סומסום. 
  • נניח על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור בטמפרטורה של 230 מעלות בערך רבע שעה עד שמתקבל צבע זהוב.

בייגלה ירושלמי טעים וקל להכנה

שאלות ותשובות

שאלה: לטבול בקערה עם מים את הבצק?
תשובה: כן, אחרי שהכנת צורה של בייגלה. 

שאלה: מקילו יוצא רק 8?
תשובה: כן אבל הם גדולים.

שאלה: לטבול את כל הבגלה במים או רק צד אחד?
תשובה: כל הבייגלה.

שאלה: מה שמת בשומשום שמן?
תשובה:  אחרי שאת מכינה בייגלה ביד את טובלת אותו בקערה עם מים ואחר כך בקערה עם סומסום. שזה יצא מהתנור הכנו קערה קטנה עם שמן זית, זעתר, שום כתוש וטבלנו לנו בהנאה את הבייגלה. 

שאלה: לא מורחים ביצה למעלה?
תשובה: לא.

שאלה: תמי אך הסומסום נדבק?
תשובה: תתטבלי בקערה עם מים ואחר כך בקערה עם הסומסום.

שאלה: אם רוצים פחות מקילו? כמה קמח?
תשובה: תעשי חצי קילו וחצי מכל דבר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 בייגלה ירושלמי טעים וקל להכנה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker