| |
למתכוני עוגות שוקולד משגעות כאלה התגעגענו, לכן הבאנו לכם עוגת שוקולד מיוחדת שמשנה את המשחק. מכינים מבסיס עוגת שוקולד רכה בלי קמח עם מלית עשירה של קרם וניל חלומי ולסוף מזגגים ציפוי שוקולד מלטף, נקשט באגוזים ואבקת סוכר שמשדרגים את העוגה ומקבלים תוצרת אמנות. אז קדימה בואו נכין!
 

מתכון באדיבות: סילבי אילוז – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד לפסח עם קרם וניל וציפוי שוקולד

מצרכים 

 
לטורט שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
6 ביצים, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
תרסיס שמן פאם בטעם קנולה
לקרם וניל:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
לציפוי שוקולד:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
150 גרם שוקולד חלב
1 כפית שטוחה אבקת קפה נמס


אופן הכנה 

  • נכין את טורט השוקולד, ונצנן:
  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נשים בקערה שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת מתוקה ונמיס במיקרוגל. מצננים מעט.
  • במיקסר נקציף ביצים וחצי כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד.
  • נקפל פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
  • נשטח את התערובת בתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא מתייצבת במהלך הקירור (חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית). כשהעוגה עדיין חמה נשחרר את שוליה מהתבנית בעזרת סכין – היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
  • נעבור להכנת הקרם, נרכיב ונקרר:
  • נקציף במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה עם רבע כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
  • נשטח את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ונעביר לקירור והתייצבות במקרר (4 שעות) או במקפיא (שעה).
  • כעת נכין את ציפוי השוקולד, נצפה ונגיש:
  • נשים בקערה חצי מיכל שמנת מתוקה, שוקולד חלב ונס קפה ונמיס במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
  • נמזוג את הציפוי על העוגה הקרה ונטלטל את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם.
  • נקפיא 5 דקות להתייצבות הציפוי (או נשמור במקרר עד ההגשה). נעביר סכין בהיקף בין העוגה לתבנית, לשחרור העוגה מהתבנית. נפרוס בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ונגיש. נשמור במקרר ונגיש קר.
  • סוד מתוק: במקום להכין קרם פודינג וניל רגיל, אפשר לשדרג אותו עם שמנת חמוצה – השמנת החמוצה מעשירה את הקרם וגם שוברת קצת את המתיקות שלו.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה שמנת?
תשובה:  חבילות של שמנת מתוקה בסך הכל בכל המתכון.

שאלה: מה פיזרת למעלה חוץ מקוקוס?
תשובה: אגוז טחון.

שאלה: אפשר להמיר לקצפת צמחית?
תשובה: אפשר בוודאי.

שאלה: איזה קוטר התבנית?
תשובה: 24.

שאלה: במה אפשר להחליף את הקפה?
תשובה: לא חייב אפשר בלי.

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגת שוקולד לפסח עם קרם וניל וציפוי שוקולד


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *