מתכון באדיבות: שרית מזיוף דהן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים הורסת עם נס קפה
מצרכים
כוס: כוס חד פעמית לשתייה חמה
בצק:
1 ק"ג קמח
3 ביצים
מרגרינה רכה מאוד (לא מומסת!)
1 כוס שמן
חלק שני:
1 וחצי כוסות מים פושרים
2 וחצי כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
מילוי:
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כפית נס קפה
שמן לפי צורך( לקבלת מרקם יפה)
אופן הכנה
- נערבב את כל המרכיבים של הבצק ביחד
- נערבב את כל המרכיבים לחלק השני יחד ונמתין 10 דקות ואז נוסיף לבצק
- נלוש הכל ביחד כמה דקות להתפיח כשעה
- נחלק ל-8 ונכין רולדות ונמלא במילוי
- נאפה ב-180 מעלות עד להזהבה
- נמרח בסירופ סוכר בסוף
שאלות ותשובות
שאלה: שמרים של ״שמרית״ זה בסדר?
תשובה: כן מעולה.
שאלה: איך השומשום נתפס באפייה?
תשובה: מורחים ביצה.
שאלה: לכמה ימים היא טריה ?
תשובה: אני בעיקרון תמיד אופה ומקפיאה. כמה דקות ליפני שאוכלים מפשירה וממש כמו שאפית עכשיו.
שאלה: איך נכין סירופ סוכר?
תשובה: 1 כוס סוכר 1 כוס מים לבשל על הגז עד שמסמיך.
שאלה: לא הבנתי איך עושים את הצורה?
תשובה: מרדדים כמו לרולדה ובסוף חותכים רצועות.
שאלה: קמח רגיל או תופח או שאפשר להשתמש בקמח שבא מוכן עם שמרים ?
תשובה: קמח רגיל. אני אף פעם לא השתמשתי בקמח שמרים אבל אני מניחה שכן.
שאלה: המלית שמים אותה על הבצק יבש או לערבב הכל על הגז ?
תשובה: את המלית מערבבים בקערה. לא על הגז.
שאלה: מתי חותכים?
תשובה: החיתוך אחרי האפייה ואחרי שמתקרר.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- פנינה אברהם: "הכנתי ויצא סוף תודה"
- גאולה עקיבא: "זה מה שיצא לי"
- יפה ונונו: "מושלם"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
הבצק אמור לצאת דביק כזה ולא אחיד?
היי ברוריה,
לא ממש, זה אומר שיש יותר מדי נוזלים והוא לא עבר עיבוד מספק.
להבא, לשים את המים בהדרגה ולעצור כשאת רואה שהבצק נוח לגמיש.
בהצלחה!
הרולדות מתפוצצות ונפתחות באפייה .
מה הסיבה
אם זה קורה אז צריך לתת לאדים הכלואים בבלילת העוגה לצאת החוצה בצורה מבוקרת – לאחר 10 דקות אפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת סכין רטובה יוצרים חריץ לאורכה. כך האדים יצאו רק דרך החריץ והעוגה תשמור על חזות מקצועית.
באיזה כוס מידה השתמשת?
היי יוני, כוס חד פעמית לשתייה חמה. בהצלחה!
כמה שמן לשים במלית? לא כתבת
והאם אני יכולה לשים 200 גר' מחמאה במקום מרגרינה?
אשמח לתשובה
במלית להתחיל מכפית שמן ולהוסיף לאט לאט לפי הצורך עד לקבלת מרקם רצוי, וכן אפשר להחליף את המרגרינה במחמאה באותה כמות, בהצלחה!