מתכון באדיבות: סביל סחר – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: לחמניות רכות וספוגיות סחר
מצרכים
כמות: 10-12 לחמניות (בסרטון יש כמות כפולה)
כוס: כוס, זכוכית סטנדרטית עם ידית – 240 מ"ל
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כוס מים חמימים +חצי כוס לספייר רק אם יש צורך.
1 כפית גדושה מלח
למריחה:
חלמון ביצה + כפית שמן (לטבעונים יש תחליף בהמשך)
אופן הכנה
- נערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר. נוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
- נוסיף את השמן והמלח. נמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. ונלוש בערך 10 דקות.
- נכסה את הקערה בשקית ניילון גדולה. נכסה במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
- נהפוך את הקערה על משטח עבודה. לא נוריד נפח.
- בעדינות בעזרת הידיים ניצור צורה של נקניק. לא נלחץ על הבצק.
- בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) נפרוס לפרוסות.
- נסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
- נעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
- נסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה.
- נמרח בתערובת הביצה ונפזר שומשום.
- לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים.
- נתפיח עוד 20 דקות.
- נכניס לתנור שחומם מראש. נאפה במשך 15 דקות בערך בחום 200 מעלות
שאלות ותשובות
שאלה: יש אפשרות לשים במיקסר עם וו לישה?
תשובה: כן ברור… לישה של 10 דקות. ממש תעבדי לפי סדר המצרכים שרשמתי במתכון.
שמן ומלח רק אחרי שאת מקבלת תערובת של בצק.
שאלה: האם את אופה בטורבו או רגיל
תשובה: טורבו.
שאלה: איפה את שמה את המגש בתנור?
תשובה: באמצע.. אצלי בתנור (בגלל שהוא לא הכי חדיש) אחרי 10 דקות אני מסובבת את התבנית כי החלק הפנימי מקבל גוון מהר יותר.
שאלה: למה לא חותכים בידיים ? מה זה נותן ?
תשובה: זה הורס את המרקם של הבצק.
שאלה: בהתפחה הראשונה, כמה זמן בכרך לדעתך?
תשובה: במתכון הספציפי מינימום שעה ורבע. במתכונים שיש חלב או חמאה (שמצויינים לרולדת שמרים) כמעט פי 3 זמן. אבל אני תמיד מדגישה עד להכפלת הנפח. לא מציינת זמן.
שאלה: את שמה את כולן יחד ואופה או מחלקת? הכל את עושה בצורה מסויימת או סתם שמה כדור?
תשובה: את כל הלחמניות אפיתי בתבנית אחת גדולה. כמו שאת רואה בסרטון. את יכולה לחלק שלא יהיו צפופות. יש כל מיני צורות שאני מכינה. זה לא כדורים.
שאלה: אפשר תמונה לכוס?
תשובה: זאת הכוס.
שאלה: מה זה 1/4 כמה זה?
תשובה: מדדיתי בכפות.. זה בערך 6 כפות (רבע זה חצי מחצי).
שאלה: חייב ביצה בשביל השומשום?
תשובה: כן ומעל זה אני מפזרת את השומשום.
שאלה: זה מתאים גם לחלות?
תשובה: כן ברור. אבל פחות לרולדת שמרים.
שאלה: מערבבים את הביצה יחד עם השמן או כל אחד לחוד?
תשובה: למריחה חלמון ביצה עם 1 כף שמן לערבב ביחד ולמרוח על הלחמניות לפני התפחה שנייה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אורה שכטר: "זה אותו מתכון שלי שאני אופה כל שבוע לשבת"
- נטע-לי קקון: "בדיוק כמו שאני מכינה! מתכון מנצח!"
- מוריה ער: "אני מכינה את המתכון הזה הכי מנצח שיש"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!