כללי

לחמניות רכות וספוגיות

מתכון לחמניות זה הוא בגדר החובה אם מחפשים לאפות. לחמניות רכות וספוגיות עם נוסטלגיה שמדגדגת מבפנים כך שיעשו נעים בלב בכל ביס קטנטן. מכינים מבצק נוח וכיפי לעבודה לפי מתכון ברור ומפורט, כך שאין מצב שלא יצאו לכם מוצלחות. ואיך שמפיחות ריח של אפייה, תמצאו את כל המשפחה מחכים במטבח כדי לטעום בשנייה שיוצאות מהתנור!

מתכון באדיבות: סביל סחר – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות רכות וספוגיות  סחר

 

מצרכים 

כמות: 10-12 לחמניות (בסרטון יש כמות כפולה)
כוס: כוס, זכוכית סטנדרטית עם ידית – 240 מ”ל

1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כוס מים חמימים +חצי כוס לספייר רק אם יש צורך.
1 כפית גדושה מלח

למריחה:
חלמון ביצה + כפית שמן (לטבעונים יש תחליף בהמשך) 

אופן הכנה 

  • נערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר. נוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
  • נוסיף את השמן והמלח. נמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. ונלוש בערך 10 דקות. 
  • נכסה את הקערה בשקית ניילון גדולה. נכסה במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
  • נהפוך את הקערה על משטח עבודה. לא נוריד נפח.
  • בעדינות בעזרת הידיים ניצור צורה של נקניק. לא נלחץ על הבצק. 
  • בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) נפרוס לפרוסות.
  • נסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
  • נעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
  • נסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה. 
  • נמרח בתערובת הביצה ונפזר שומשום.
  • לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים. 
  • נתפיח עוד 20 דקות.
  • נכניס  לתנור שחומם מראש. נאפה במשך 15 דקות בערך בחום 200 מעלות

שאלות ותשובות

שאלה: יש אפשרות לשים במיקסר עם וו לישה?
תשובה: כן ברור… לישה של 10 דקות. ממש תעבדי לפי סדר המצרכים שרשמתי במתכון.
שמן ומלח רק אחרי שאת מקבלת תערובת של בצק.

שאלה: האם את אופה בטורבו או רגיל
תשובה: טורבו.

שאלה: איפה את שמה את המגש בתנור?
תשובה: באמצע.. אצלי בתנור (בגלל שהוא לא הכי חדיש) אחרי 10 דקות אני מסובבת את התבנית כי החלק הפנימי מקבל גוון מהר יותר. 

שאלה: למה לא חותכים בידיים ? מה זה נותן ?
תשובה: זה הורס את המרקם של הבצק.

שאלה: בהתפחה הראשונה, כמה זמן בכרך לדעתך?
תשובה: במתכון הספציפי מינימום שעה ורבע. במתכונים שיש חלב או חמאה (שמצויינים לרולדת שמרים) כמעט פי 3 זמן. אבל אני תמיד מדגישה עד להכפלת הנפח. לא מציינת זמן. 

שאלה: את שמה את כולן יחד ואופה או מחלקת? הכל את עושה בצורה מסויימת או סתם שמה כדור?
תשובה: את כל הלחמניות אפיתי בתבנית אחת גדולה. כמו שאת רואה בסרטון. את יכולה לחלק שלא יהיו צפופות. יש כל מיני צורות שאני מכינה. זה לא כדורים. 

שאלה: אפשר תמונה לכוס?
תשובה: זאת הכוס. 

שאלה: מה זה 1/4 כמה זה?
תשובה: מדדיתי בכפות.. זה בערך 6 כפות (רבע זה חצי מחצי). 

שאלה: חייב ביצה בשביל השומשום?
תשובה: כן ומעל זה אני מפזרת את השומשום.

שאלה: זה מתאים גם לחלות?
תשובה: כן ברור. אבל פחות לרולדת שמרים. 

שאלה: מערבבים את הביצה יחד עם השמן או כל אחד לחוד?
תשובה: למריחה חלמון ביצה עם 1 כף שמן לערבב ביחד ולמרוח על הלחמניות לפני התפחה שנייה. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אורה שכטר: “זה אותו מתכון שלי שאני אופה כל שבוע לשבת”
  • נטע-לי קקון: “בדיוק כמו שאני מכינה! מתכון מנצח!”
  • מוריה ער: “אני מכינה את המתכון הזה הכי מנצח שיש”

עוד מתכונים מבוקשים:

לחמניות רכות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker