|
עוגת תפוזים מושלמת שתמיד מצליחה ותמיד בטעם שמזכיר את הבית. קבלו מתכון פשוט וקל לעוגת תפוזים משודרגת במרקם ענני שפשוט נמסה בפה, מלאה בטעם תפוזים עשיר ממיץ תפוזים טרי וגרידת תפוזים, ומפודרת בסוף באבקת סוכר שעושה מראה מהמם לעוגה. מתכון קל וקליל שהכי מושלם ליד כוס תה על הבוקר.

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת תפוזים טעימה בטירוף

מצרכים 

4 ביצים
סוכר
חצי כוס שמן קנולה
סוכר וניל
גרידת תפוז
מיץ תפוזים טרי
2 כוסות קמח תופח
אבקת סוכר

אופן הכנה 

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נפריד 4 ביצים.
  • את החלבונים נקציף עם שלושת רבעי כוס סוכר,עד קבלת קצף יציב מאוד.
  • בקערה אחרת,עם מטרפה ידנית נערבב: 4 חלמונים, חצי כוס שמן קנולה, שלושת רבעי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, גרידת תפוז מתפוז 1, ושלושת רבעי כוס מיץ תפוזים טרי
  • נערבב ונוסיף 2 כוסות קמח תופח(לפי הסדר,זה חשוב)
  • נקפל לתוך הבלילה את הקצף,בעדינות,עד קבלת בלילה אחידה .
  • מעבירים לתבנית,ואופים עד שקיסם יוצא יבש,בערך 45 דקות.
  • כשמתקרר, נפדר באבקת סוכר.

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית 26 עגולה מתפרקת, משומנת.

שאלה: איזה כוס משתמשים?
תשובה: כוס חד פעמית קרה.

שאלה: במידה ואין לי תפוז בבית אבל יש מיץ תפוזים, אפשר לוותר עם גרידת תפוז?
תשובה: אפשר עם מיץ תפוזים כמו ספרינג,פריגת,ואפשר בלי גרידת תפוז.

שאלה: אפשרי להשים את הבלילה בתבניות אינגליש קיק?
תשובה: כן.

שאלה: אפשר בקמח לא תופח?
תשובה: אפשר 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.

שאלה: כשאת מסיימת לאפות מוציאה מהתנור?
תשובה: כן. 

שאלה: 180 45 דקות לא טמפרטורה גבוהה מדי?
תשובה: לא,התבנית באמצע התנור. תציצי מדי פעם,ותבדקי עם קיסם.

תמונות ותגובות מהגולשים

  • קרן סאסי : "אלופה איזה עוגה יצאה סוף הדרך תודה על המתכון"
  • אנסטסיה מילישקו: "תודה ממי יצאה טעיםםם"
  • פרח שמעון אביטן : "שבת שלום תודה רבה"

 

עוגת תפוזים טעימה בטירוף


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *