|

מתכון ללאפות ביתיות מושלמות

המתכון המדוייק ביותר ללאפות מושלמות ביתיות שהכי כיף להכין ביחד עם המשפחה.
בהשראת: עדי רות
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לאפות
למה ללכת למאפייה כשאפשר להכין לאפות מקצועיות בבית!
מתכון מבצק רך ונעים שהכי קל לעבוד איתו, שמביא לתוצאות מושלמות, שיוצאות אווריריות כענן בגלל הרכיב הסודי- מי הסודה.
מתכון פשוט וקל ביותר ללאפות ביתיות שהכי מומלץ להכין, כי כולם יודעים שאין טעים כמו לנגב בממרחים האהובים לאפה חמה שעכשיו יצאה מהתנור!

לאפה ביתית
קרדיט: עדי רות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לאפות

מתכון ללאפות ביתיות מושלמות

המתכון המדוייק ביותר ללאפות מושלמות ביתיות שהכי כיף להכין ביחד עם המשפחה.
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: עדי רות

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן רגיל
  • 1.5 כף שמרים יבשים
  • כף סוכר לבן
  • כף מלח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • ½ מי סודה לשתייה
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערה לשים קמח שמרים וסוכר ונערבב, נשים מלח ולערבב ואז שמן ולערבב היטב, לשים את חצי כוס מי הסודה ולהתחיל ללוש ואז את המים בהדרגה
  • ללוש לבצק רך ונעים, אם הבצק מעט יבש להוסיף בערך עוד 2 כפות מים כף ועוד כף.
  • ללוש היטב את הבצק, חייב להיות אחיד רך ונעים.
  • מקמחים, מכסים בניילון ומתפיחים שעה
  • מורידים את האוויר ועל משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-8 כדורים
  • מכסים ומתפיחים כ-20 דקות נוספות
  • מרדדים כל כדור לעלה גדול ועגול לא דק מדי, ועם הידיים במשיכות קלות מותחים את הבצק
  • מחממים על הגז בלהבה בינונית מחבת גדולה רצוי מאוד טפלון, אפשר גם להכין על ווק הפוך
  • מניחים על המחבת דקה בערך מכל צד, לאחר שמוציאים את הלאפות לעטוף במגבת כדי לשמור על הרכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

 


שאלות נפוצות: לאפות

אפשר להכין עם קמח שמרים של אסם?
כן, אך לשים לב כי לא שמים תוספת שמרים.
מה עדיף מחבת או הווק?שניהם מעולים, אך אם המחבת טפלון לא גדולה אז עדיף על ווק הפוך.

אם אין לי מי סודה ניתן להמיר באבקת סודה?
לא, עדיף מי סודה.
יש מצב להחליף את קמח הלבן בקמח מלאה?
כן, רק לשים לב לכמויות כי קמח מלא סופג יותר נוזלים, אז לשים בזהירות והדרגה את הקמח.
למה הכוונה מי סודה לשתיה ?

סודה מוגזת לשתייה.

 


הבמה כולה שלכם:

לאפות ביתיות

"מתכון מושלם, הכנתי אותן עם זעתר קיפלתי ולמקפיא"
איילה בן דוד

 

"הכנתי ביום העצמאות, יצא מצויין"
אסיה גילעדוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עדי רות

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    יוצא מוצלח מאוד שווה להכין כמות כפולה כי מיד שזה יוצא זה נגמר בלי כלום ופשוט רוצים עוד
    תודה ענקית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?