Go Back
לאפות

מתכון ללאפות ביתיות מושלמות

המתכון המדוייק ביותר ללאפות מושלמות ביתיות שהכי כיף להכין ביחד עם המשפחה.
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: עדי רות

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן רגיל
  • 1.5 כף שמרים יבשים
  • כף סוכר לבן
  • כף מלח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • ½ מי סודה לשתייה
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערה לשים קמח שמרים וסוכר ונערבב, נשים מלח ולערבב ואז שמן ולערבב היטב, לשים את חצי כוס מי הסודה ולהתחיל ללוש ואז את המים בהדרגה
  • ללוש לבצק רך ונעים, אם הבצק מעט יבש להוסיף בערך עוד 2 כפות מים כף ועוד כף.
  • ללוש היטב את הבצק, חייב להיות אחיד רך ונעים.
  • מקמחים, מכסים בניילון ומתפיחים שעה
  • מורידים את האוויר ועל משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-8 כדורים
  • מכסים ומתפיחים כ-20 דקות נוספות
  • מרדדים כל כדור לעלה גדול ועגול לא דק מדי, ועם הידיים במשיכות קלות מותחים את הבצק
  • מחממים על הגז בלהבה בינונית מחבת גדולה רצוי מאוד טפלון, אפשר גם להכין על ווק הפוך
  • מניחים על המחבת דקה בערך מכל צד, לאחר שמוציאים את הלאפות לעטוף במגבת כדי לשמור על הרכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.