| |

תבשיל עוף בסיר ברוטב ממכר

עוף ברוטב מגרה שיגרום לילדים לחסל את הצלחת בשניות, מעדן אמיתי.
בהשראת: אילנית כרבי
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
תבשיל עוף בסיר

תבשיל עוף משגע, גדוש בתבלינים וכל ביס עושה חשק לעוד! מתכון לעוף בסיר שיהיה מתכון הביתי שלכם!

אין ספק ש/עוף זו מנה עיקרית שהרוב, גם הילדים, אוהבים! אבל כמה פעמים אפשר לאכול את אותה המנה? לפעמים צריך קצת לגוון, ולשם כך דאגנו לכם למתכון של תבשיל עוף בסיר אחד עם פטריות ואפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ומבטיחים לכם שלא יישאר פירור!

מתכון קל ביותר לתבשיל עשיר בתיבול, בירק ובטעמים ומתאים לכל המשפחה! אז גם אם יש לכם מתכון מנצח, אנחנו ממליצים מאוד להכין את המתכון הזה וכמעט בטוחים שזה יהיה המתכון המנצח הבא!

מתכון לעוף בסיר
צילום: אילנית כרבי

למה באמת כדאי לכם:

  • מתכון קל ביותר שאפשר להכין גם בימי השגרה העמוסים!
  • תבשיל עוף משגע שיכול להתאים לאמצע השבוע ולסוף השבוע!
  • מנה כל כך טעימה, שאף אחד במשפחה לא יישאר רעב!
  • אפשר להוסיף תפוחי אדמה ולהכין ארוחה מלאה בסיר אחד!

 

שורה תחתונה: כשרוצים לוודא שכל המשפחה אוכלת ארוחה טובה וגם נהנית, מכינים תבשיל עוף משגע!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

תבשיל עוף בסיר

תבשיל עוף בסיר ברוטב ממכר

עוף ברוטב מגרה שיגרום לילדים לחסל את הצלחת בשניות, מעדן אמיתי.
ציון 4.49 על ידי 25 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

סיר רחב / סוטז'

המצרכים

  • 3 בצלים
  • 6 שיני שום (שלמות)
  • 2 כפות סילאן
  • כורכום (מעט )
  • כמון (מעט )
  • תבלין לשווארמה (לפי הטעם)
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון (250 גרם - חתוכים לפרוסות)
  • 6-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים - מה שאוהבים)
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • סילאן (מעט)
  • שומשום לבן + שחור (מעט)
  • 1 צרור פטרוזליה טרייה

אופן ההכנה

  • מנקים ושוטפים ומסננים איזה חלקי עוף שרוצים.
  • מטגנים 3 בצלים חתוכים קטן, כשהן מזהיבות נוסיף 6 שיני שום שלמות ושתי כפות סילאן.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
  • מוסיפים מעט כורכום, כמון ותבלין לשוארמה , מוסיפים גם כן חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות, ואז נבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות.
  • להוסיף את העופות עם כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף.
  • מפזרים פלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהעוף רך (מידי פעם משקים את העוף ברוטב).
  • כשהעוף רך מזגגים עם סילאן, שומשום לבן ושחור ופטרוזיליה טרייה.
  • נכניס לכעשרים דקות לתנור על 200 מעלות ללא מכסה עד שהעוף ישחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: תבשיל עוף בסיר

לכסות את הסיר בזמן בישול העוף?
לכסות בזמן הבישול על הגז.
כמה זמן בערך עד לכניסה לתנור?
לבשל בערך שעה ורבע על הגז תלוי בגודל העופות.
אי אפשר לוותר על מרק עוף? במקום זה לשים מלא תבלינים?
לא צריך מלא תבלינים. אפשר לוותר על המרק העוף.
אפשר במקום פטריות תפוחי אדמה?
כן, רק לשים את התפוחי אדמה לפני העופות וכשהם מתרככים קצת , להוסיף את העופות.
אפשר עם פרגית?
אם עושים פרגית, לטגן אותה לבד על הפלנצ'ה ואז להוסיף לרוטב כשהוא כבר מוכן ולבשל אותה עם הרוטב כעשר דקות. כי כאשר מבשלים את הפרגית הרבה זמן היא מאבדת מעסיסיות שלה והופכת לגומי.

 


הבמה כולה שלכם:
תבשיל עוף בסיר
צילום: אנה ענת גינת

"רצתי והכנתי גם לשבת יצא מושללללםם!!"
אנה ענת גינת

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

22 Comments

    1. היי הלית,
      וואו תענוג!! ממש משמח לדעת שהילדים נהנו ככה 🙂
      את מוזמנת גם לפנק אותנו בתמונות בקבוצה!

  1. 5 stars
    פשוט מושלם,
    אצלנו לא אוהבים כל כך תבשילי עוף.
    הכנתי בהתאם למתכון יצא מושלם.
    מראה מהמםם.
    ופעם הראשונה נאכל כל הסיר ב 20 דקות.
    כולם אמרו מתכון מושלם.

  2. אפשר להשתמש בפטריות שימורים?
    אפשר להשתמש בגריל עוף במקום גריל שווארמה?
    יש דרך לעשות את הכל בתנור? תודה רבה!!

    1. היי יאנה,
      אפשר בהחלט פטריות שימורים וגריל עוף.
      את יכולה לעשות בתנור, תתחילי מבישול בחום נמוך ב-120 מעלות עם מכסה עד שהעוף רך, ואז תסירי מכסה ותחממי ל-200 מעלות ל-20 דקות השחמה.
      בהצלחה!

  3. כשקראתי את המתכון הייתי די סקפטי אבל יצא באמת משהו. התבלין שווארמה מוסיף ניחוחות קארי משגעים והמתיקות מדויקת. אמצנו בחום. בפעם השניה הוספתי לתבשיל גם ערמונים ויצא נהדר

  4. אני רוצה להכין לשבת. אפשר עם חזה עוף שחתוך לקוביות ואם כן, כמה זמן לבשל וכמה זמן בתנור? תודה!

    1. היי תמר,
      אפשר בהחלט עם קוביות חזה עוף. אנחנו ממליצים על ירכיים מפני שהתוצאה תהיה אידיאלית, אך חזה גם הולך.
      עשרים דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
      בהצלחה 🙂

  5. אפשר לוותר על הסילאן מבלי שהטעם ייפגע? אני בתזונה שאוסרת על כל המתקה. נראה מאד טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?