תבשיל עוף בסיר ברוטב ממכר
תבשיל עוף משגע, גדוש בתבלינים וכל ביס עושה חשק לעוד! מתכון לעוף בסיר שיהיה מתכון הביתי שלכם!
אין ספק ש/עוף זו מנה עיקרית שהרוב, גם הילדים, אוהבים! אבל כמה פעמים אפשר לאכול את אותה המנה? לפעמים צריך קצת לגוון, ולשם כך דאגנו לכם למתכון של תבשיל עוף בסיר אחד עם פטריות ואפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ומבטיחים לכם שלא יישאר פירור!
מתכון קל ביותר לתבשיל עשיר בתיבול, בירק ובטעמים ומתאים לכל המשפחה! אז גם אם יש לכם מתכון מנצח, אנחנו ממליצים מאוד להכין את המתכון הזה וכמעט בטוחים שזה יהיה המתכון המנצח הבא!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון קל ביותר שאפשר להכין גם בימי השגרה העמוסים!
- תבשיל עוף משגע שיכול להתאים לאמצע השבוע ולסוף השבוע!
- מנה כל כך טעימה, שאף אחד במשפחה לא יישאר רעב!
- אפשר להוסיף תפוחי אדמה ולהכין ארוחה מלאה בסיר אחד!
שורה תחתונה: כשרוצים לוודא שכל המשפחה אוכלת ארוחה טובה וגם נהנית, מכינים תבשיל עוף משגע!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 3 בצלים
- 6 שיני שום (שלמות)
- 2 כפות סילאן
- כורכום (מעט )
- כמון (מעט )
- תבלין לשווארמה (לפי הטעם)
- 1 חבילה פטריות שמפיניון (250 גרם - חתוכים לפרוסות)
- 6-8 חלקי עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים - מה שאוהבים)
- ½1 כוסות מים רותחים
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- סילאן (מעט)
- שומשום לבן + שחור (מעט)
- 1 צרור פטרוזליה טרייה
אופן ההכנה
- מנקים ושוטפים ומסננים איזה חלקי עוף שרוצים.
- מטגנים 3 בצלים חתוכים קטן, כשהן מזהיבות נוסיף 6 שיני שום שלמות ושתי כפות סילאן.
- מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים מעט כורכום, כמון ותבלין לשוארמה , מוסיפים גם כן חבילה של פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות, ואז נבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות.
- להוסיף את העופות עם כוס וחצי מים רותחים עם כף מרק עוף.
- מפזרים פלפל שחור גרוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהעוף רך (מידי פעם משקים את העוף ברוטב).
- כשהעוף רך מזגגים עם סילאן, שומשום לבן ושחור ופטרוזיליה טרייה.
- נכניס לכעשרים דקות לתנור על 200 מעלות ללא מכסה עד שהעוף ישחים.
שאלות נפוצות: תבשיל עוף בסיר
לכסות את הסיר בזמן בישול העוף? לכסות בזמן הבישול על הגז. |
כמה זמן בערך עד לכניסה לתנור? לבשל בערך שעה ורבע על הגז תלוי בגודל העופות. |
אי אפשר לוותר על מרק עוף? במקום זה לשים מלא תבלינים? לא צריך מלא תבלינים. אפשר לוותר על המרק העוף. |
אפשר במקום פטריות תפוחי אדמה? כן, רק לשים את התפוחי אדמה לפני העופות וכשהם מתרככים קצת , להוסיף את העופות. |
אפשר עם פרגית? אם עושים פרגית, לטגן אותה לבד על הפלנצ'ה ואז להוסיף לרוטב כשהוא כבר מוכן ולבשל אותה עם הרוטב כעשר דקות. כי כאשר מבשלים את הפרגית הרבה זמן היא מאבדת מעסיסיות שלה והופכת לגומי. |
הבמה כולה שלכם:
"רצתי והכנתי גם לשבת יצא מושללללםם!!"
אנה ענת גינת
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אילנית כרבי
מושלם!!
תודה רבה.
הילדים חזרו לאכול עוף.
אמיתי חוסל.
היי הלית,
וואו תענוג!! ממש משמח לדעת שהילדים נהנו ככה 🙂
את מוזמנת גם לפנק אותנו בתמונות בקבוצה!
אפשר בטטה במקום פטריות?
היי אילה,
כמובן, נשמע מעולה!!
פשוט מושלם,
אצלנו לא אוהבים כל כך תבשילי עוף.
הכנתי בהתאם למתכון יצא מושלם.
מראה מהמםם.
ופעם הראשונה נאכל כל הסיר ב 20 דקות.
כולם אמרו מתכון מושלם.
היי הלית,
מהמם!! כיף לדעת שאתם נהנים מהתבשיל, ואת מוזמנת להעלות תמונות שלו בקבוצה 🙂
אפשר להשתמש בפטריות שימורים?
אפשר להשתמש בגריל עוף במקום גריל שווארמה?
יש דרך לעשות את הכל בתנור? תודה רבה!!
היי יאנה,
אפשר בהחלט פטריות שימורים וגריל עוף.
את יכולה לעשות בתנור, תתחילי מבישול בחום נמוך ב-120 מעלות עם מכסה עד שהעוף רך, ואז תסירי מכסה ותחממי ל-200 מעלות ל-20 דקות השחמה.
בהצלחה!
כשקראתי את המתכון הייתי די סקפטי אבל יצא באמת משהו. התבלין שווארמה מוסיף ניחוחות קארי משגעים והמתיקות מדויקת. אמצנו בחום. בפעם השניה הוספתי לתבשיל גם ערמונים ויצא נהדר
היי יוני,
וואו, רעיון מעולה עם הערמונים 🙂
שמחים שנהנית ואתה מוזמן גם להעלות תמונות לקבוצה בפעם הבאה!
האם אפשר לוותר על האפייה?
היי הדסה,
אכן כן, בהצלחה ושנה טובה!
יצא עוף מהמם
תנסן
היי רחל,
נהדר! שמחים שאהבת ואת מוזמנת להשוויץ עם תמונות בקבוצה 🙂
אני רוצה להכין לשבת. אפשר עם חזה עוף שחתוך לקוביות ואם כן, כמה זמן לבשל וכמה זמן בתנור? תודה!
היי תמר,
אפשר בהחלט עם קוביות חזה עוף. אנחנו ממליצים על ירכיים מפני שהתוצאה תהיה אידיאלית, אך חזה גם הולך.
עשרים דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
בהצלחה 🙂
יוצא מן הכלל טעמים נהדרים מאמצת תודה על המתכון
היי אילנה,
שמחים מאוד לדעת שאהבת את המתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים נהדרים כל יום ישירות אלייך!
באמת מבלבל הילדים שלי עפו על המתכון
הוספתי קצת טימין ויצא מוצלח מאוד תודה
אפשר לוותר על הסילאן מבלי שהטעם ייפגע? אני בתזונה שאוסרת על כל המתקה. נראה מאד טעים.
יצא פחות מתוק, אבל בהחלט אפשר.
יצא מעולה תושה על המתכון