עם כל הכבוד למתכונים אחרים, לפעמים כדאי לחשוב קצת מחוץ לקופסה.. אז קבלו מתכון קצת אחר: חביתה עם ירקות בשפע שיוצאת טעימה ומוצלחת ביותר. חביתה אוורירית, פשוטה ומהירה להכנה שכמותה עוד לא ראיתם. ארוחה שתעשה לכם את הבוקר, בהבטחה!
מתכון באדיבות: ענבל לנקרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: חביתה עם ירקות
מצרכים
בצל סגול
בצל ירוק
גמבה
עגבניות
פלפל חריף
זיתים
פטריות
פרחי ברוקולי
7 ביצים ( לכמות של 12 יחידות)
אופן הכנה
- שמים תבנית שקעים ( מומלץ מסיליקון)
- מניחים בתחתית כל שקע ירקות קצוצים שאוהבים כמו: בצל סגול, בצל ירוק, גמבה, עגבניות, פלפל חריף, זיתים, פטריות, פרחי ברוקולי, זיתים ועוד כמו שבא לכם.
- טורפים 7 ביצים לכמות של 12 יחידות, ממליחים וגם מפלפלים, ואז מעבירים לכלי שיהיה לכם קל למזוג איתו את בלילת הביצים על הירקות.
- צקים את הביצים כמעט עד לקצה השקע.
- אחר כך אופים על חום של 180 מעלות עד לקרישת הביצים והזהבתן.
שאלות ותשובות
שאלה: למה דווקא סיליקון?
תשובה: יותר קל לחלץ, פעם ב…לא קורה כלום, מלבד זאת כפי שרואים בתמונה, לא משומש בסיליקון אבל לא הכי נוח לחלץ אותם מהתבנית.
שאלה: לא צריך קמח?
תשובה: לא צריך.
שאלה: נשלף בקלות מהשקע?
תשובה: משמנים טוב ובעזרת סכין אחרי שנאפה עוברים מסביב לכל חביתית. מרימים בעזרת כף בעדינות.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה
- מתכון: קובה בורגול בקלי קלות
- מתכון: קציצות ירק מושלמות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!