| |

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון קליל ללא התפחה שהכי כיף להכין - מבטיחים שתהפוך העוגה המהממת הזו למנהג קבוע כל שבת!
בהשראת: אילנה אפינגר
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
עוגת שמרים קלה ללא התפחה

עוגת שמרים קלה להכנה וללא התפחה – עוגת שמרים עם מראה שגונב את ההצגה וריח שיגיע עד השכנים. 

עוגות שמרים הם הטובות והטעימות ביותר שיש ויהיה קשה להתווכח עם המשפט הזה כי רוב האנשים באמת אוהבים עוגות שמרים. אבל מה יותר כיף מעוגת שמרים שמכינים בכלום זמן ובלי התפחה?!

אז קבלו מתכון לעוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, עוגת שמרים פשוטה, והכי־הכי טעימה! גם המראה שלה מאוד אלגנטי ויוצר חשק לאכול אותה! מושלמת להגשה בכל מועד!

עוגת שמרים קלה ללא התפחה

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון קליל ללא התפחה שהכי כיף להכין - מבטיחים שתהפוך העוגה המהממת הזו למנהג קבוע כל שבת!
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
לדרג
כמות 5 פסים
באדיבות: אילנה אפינגר

ציוד

6 תבניות אינגליש קייק
מידה: כוס חד פעמי קר

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח (בסוף)
  • ½1 כוסות מים חמימים

מילוי שוקולד:

  • 8 כפות קקאו
  • 12 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון (קצת פחות)
  • ½ חבילת פודינג שוקולד מריר (40 גרם)
  • תמצית וניל (מעט )
  • ½ כוס מים רותחים

להברשה לפני האפייה:

  • כוס מים רותחים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש

סירופ:

  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • שמים את המרכיבים לבצק במיקסר ולערבל 8 דקות.
  • מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
  • מחלקים את הבצק ל 5 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ורחב.
  • נעבור למילוי שוקולד, מערבבים את מרכיבי השוקולד  אם צריך מוסיפים עוד קצת מים עד שמגיע למרקם משחתי.
  • מורחים מעל כל חלק של בצק ומגלגלים או עושים כל צורה אחרת.
  • לצורת בורג כמו התמונה: יוצרים רולדה, חוצים אותה לכל האורך, הופכים כל רצועה כך ש-2 הרצועות הן גב לגב ומסובבים כמו בורג.
  • מורחים ביצה שמעורבבת עם מעט דבש ומים רותחים.
  • מכניסים לתנור על 185° בערך 20 דקות.
  • מכינים סירופ מ-3 כפות סוכר וכוס מים רותחים ומרתיחים עד שנעשה מעט סמיך (סירופ).
  • ברגע שהשמרים יוצאים מהתנור למרוח עליהם סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה
צילום: אילנה אפינגר

רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

Similar Posts

41 Comments

  1. היי
    חייבת תשובה דחוףף אני באמצע להכין
    אם אני רוצה צורת "בורג" אני גם מחלקת ל5 ומהרצועות ומכינה רולדה? או שזה מ-כל הבצק, וכדי להגיע ל-5 עוגות צריך להכפיל 5 פעמים??

    1. היי חיה,
      מתנצלים על התגובה המאוחרת. מחלקים ל-5 ומכל רצועה מכינים רולדה.
      בהצלחה בפעם הבאה!

  2. את החצי כוס מים צריך להוסיף לרשימה של המילוי שוקולד ..
    חבל שאתם ככה מפרסמים מתכון בלי לבדוק אם יש טעויות….

    1. היי מירי,
      תודה רבה ששמת לב לכך שחסר מים במצרכים של המילוי, הוספנו למתכון 🙂

  3. היי
    לא ברור לי לגבי הביצה דבש ומים רותחים .הם רשומים תחת המילוי שוקולד וכן כך ענית לכאלה ששאלו..
    אך בהוראות שלך את רושמת אותם בתור משהו שמורחים מעל הבצק לפני שמכניסים לתנור.
    אז מה בפועל עושים עם החומרים האלו?

    1. היי יוכי,
      את צודקת, יש בלבול ברשימת המצרכים וערכנו את המתכון בהתאם.
      הביצה, הדבש והמים מיועדים להברשה לפני האפייה, לאחר שמגלגלים את הבצק עם המילוי.
      בהצלחה 🙂

  4. 1 star
    יצא מזעזע. בלגן שאי אפשר לתאר, ההוראות לא מדוייקות, המידות לא הגיוניות למי שלא משתמשת בחד פעמי, אני אפילו לא מדברת על זה שעם הבצק היה בלתי אפשרי ליצור צורה, אפילו אי אפשר היה לגלגל אותו בלי שישבר ויתפרק.
    זה הרבה דברים אבל קל זה לא אחד מהם.
    לא ממליצה בכלל ולא אכין שוב.

  5. תודה על המתכון!
    האם הביצה והדבש הם חלק ממילוי השוקולד או שהם רק למריחה מלמעלה?
    בנוסף, מתחת לכותרת של המתכון כתוב שזה ל 6 תבניות אינגלישקייק ובמתכון כתוב חמש, אז לכמה זה?
    תודה רבה!

    1. היי עינת,
      הביצה והדבש הם חלק ממילוי השוקולד.
      המתכון מתאים ל-5 תבניות, תודה ששמת לב לטעות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיקי,
      כמו שיש אבקת פודינג וניל, יש גם אבקת פודינג שוקולד מריר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דניאלה,
      את יכולה להמיס שוקולד מריר או לגרד שבבים בפומפייה.
      אפשרות נוספת היא להוסיף קקאו וסוכר, או להוסיף דבר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?