Go Back
+ servings
עוגת שמרים קלה ללא התפחה

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה

מתכון קליל ללא התפחה שהכי כיף להכין - מבטיחים שתהפוך העוגה המהממת הזו למנהג קבוע כל שבת!
ציון 4.32 על ידי 19 דירוגים
כמות 5 פסים
באדיבות: אילנה אפינגר

ציוד

6 תבניות אינגליש קייק
מידה: כוס חד פעמי קר

המצרכים

בצק:

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מלח (בסוף)
  • ½1 כוסות מים חמימים

מילוי שוקולד:

  • 8 כפות קקאו
  • 12 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון (קצת פחות)
  • ½ חבילת פודינג שוקולד מריר (40 גרם)
  • תמצית וניל (מעט )
  • ½ כוס מים רותחים

להברשה לפני האפייה:

  • כוס מים רותחים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית דבש

סירופ:

  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • שמים את המרכיבים לבצק במיקסר ולערבל 8 דקות.
  • מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
  • מחלקים את הבצק ל 5 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק ורחב.
  • נעבור למילוי שוקולד, מערבבים את מרכיבי השוקולד  אם צריך מוסיפים עוד קצת מים עד שמגיע למרקם משחתי.
  • מורחים מעל כל חלק של בצק ומגלגלים או עושים כל צורה אחרת.
  • לצורת בורג כמו התמונה: יוצרים רולדה, חוצים אותה לכל האורך, הופכים כל רצועה כך ש-2 הרצועות הן גב לגב ומסובבים כמו בורג.
  • מורחים ביצה שמעורבבת עם מעט דבש ומים רותחים.
  • מכניסים לתנור על 185° בערך 20 דקות.
  • מכינים סירופ מ-3 כפות סוכר וכוס מים רותחים ומרתיחים עד שנעשה מעט סמיך (סירופ).
  • ברגע שהשמרים יוצאים מהתנור למרוח עליהם סירופ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.