מתכון באדיבות: אילת אליהו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מתכון בקלאווה עם סרטון הכנה
מצרכים ואופן הכנה
מילוי:
פיסטוק, אגוזי מלך קצוצים, שקדים, או כל מה אוהבים
כוס אחת של סוכר לבן
1/2 חצי כוס חום
1/2 כפית קנמון
עלי פילו מופשרים
ניקח עלה אחד לשמן, ועליו עוד עלה משומן
נפזר מהמלית בתחילת העלה לכל האורך ולגלגל.
שוב נמרח שמן,
נאפה על חום 180 מעלות למשך כעשרים דקות
כשמוציאים נרטיב בסירופ:
כוס וחצי מים
כוס אחת סוכר
מיץ מחצי לימון
נרתיח.
בסוף הסרטון (למטה)… לכווץ את הבקלוואה ולהוציא בזהירות מהשיפוד.
סרטון אופן הכנה
שאלות ותשובות
שאלה: החיתוך לפני האפייה, או אחריה?
תשובה: גילה גבאי לפני אפייה.
שאלה: אפיית טורובו או רגילה?
תשובה: אפייה רגילה בחום 180 מעלות.
שאלה: מדהים! את המקל מוציאים לפני האפייה? איך זה לא מתפרק לך?
תשובה: כן, לפני האפייה, צריך לשמן טוב בכדי שיהיה גמיש, ולהוציא בזהירות, ואז לחתוך.
שאלה: יכולה בבקשה לצלם את המקל, האורך והקוטר, תודה.
תשובה: 50 ס"מ, בבקשה תמונה פה.
שאלה: מאיפה קנית את המקל?
תשובה: קניתי מזמן בהום סנטר.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ציפי חברוני: "אין צורך במקל כזה אני עשיתי עם שיפוד יצא לי מצויין!"
- מיטל כהן: "גם אני הכנתי!"
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!