בקלאווה טורקית מבצק פילו – מתכון בקלאווה אותנטי, קלאסי ומפנק היישר מטורקיה. כולל סרטון הכנה שיבטיח שיצא לכם בקלאווה פשוט שיגעון, חובה לנסות!
מתכון באדיבות: Hatice Mazi – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: בקלאווה טורקית מבצק פילו
מצרכים
1 אריזת עלי פילו שהופשרו כמה שעות -לילה במקרר
200 גר 'חמאה
חצי כוס שמן
1 כוס אגוזים (אפשר להשתמש באגוזי לוז או אגוזי לוז אם תרצו)
להכנת הסירופ:
2 כוסות וחצי סוכר
2 כוסות וחצי מים עם פרוסת לימון דקה
אופן הכנה
- כשמתחילים נשים את חומרי הסירופ לרתיחה ומניחים בצד לרתיחה.
- לחתוך את הבצק לעיגולים כמו בסרטון.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן אליה.
- יוצרים שכבות מהבצק, ומברישים מהחמאה ואז מפזרים אגוזים וממשיכים לשכבה הבאה
- בסוף שופכים את שאירת החמאה על שכבת הבצק האחרונה
- ומכניסים לתנור מחומם ל 200 מעלות עד שמזהיב
- מוציאים את הבקלווה מהתנור ומחכים 5 דקות, שופכים את הסירופ מקשטים ומגישים.
סרטון אופן הכנה
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!