מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגה דבש מנצחת גבוהה וטעימה
מצרכים
שתי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
כפית אחת אבקת סודה לשתיה
2 ביצים בגודל לארג'
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
כוס תה חזק רותח
חצי כוס דבש
חצי קופסא ממרח תמרים
חצי כוס אגוזים קצוצים
כפית קינמון
רבע כפית ציפורן
אופן הכנה
שלב ראשון נקציף את הביצים, הסוכר וסוכר הוניל עד שמקבלים קצף תפוח .
עכשיו נתחיל להוסיף בהדרגה את השמן והדבש.
מוסיפים אחר כך את היבשים המעורבבים.
נכין קערה ליבשים ..נשים את הקמח, אבקת האפייה ,אבקת סודה,קינמון,ציפורן והאגוזים ומערבבים היטב .
עכשיו נערבב יחדיו את התה והממרח תמרים לפתיחת הבלילה ,ומוסיפים אותם בסוף עד להטמעת כל החומרים.
אפשר לעטר בשקדים מולבנים אם אוהבים .
אופים בחום 170 מעלות עד שכאשר נועצים קיסם עץ , הוא יצא יבש !.
הערה: ניתן להכין את העוגה ולהקפיא אם ברצונכם להגישה אחר כך.
שאלות ותשובות
שאלה: באיזה תבנית ניתן להשתמש?
תשובה: תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת קוטר 26.
שאלה: באיזה כוס מדידה השתמשת במתכון?
תשובה: כוס חד פעמית לשתייה חמה.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
במה אפשר להחליף את הממרח תמרים או לוותר עליו?
היי איילה, במקום לשנות אנחנו ממליצים ללכת על בטוח ולהכין ממתכון כזה שלא מצריך תמרים – בבקשה מתכון עוגת דבש מנצחת שתמיד מצליחה
לעוד מתכונים: עוגות דבש