עוגותעוגות פירות

עוגת שיש תפוזים ביתית מדהימה

עוגת שיש תפוזים ביתית מדהימהמתכון עוגת שיש ביתית רכה ונימוחה בטעם תפוזים. עוגה קלה להכנה שתמלא את הבית בריחות משגעים. אין על העוגות האלה הכי טעימות ליד קפה בוקר שבת. וכמובן אל תשכחו לבדוק את השאלות ותשובות למטה כדי לדעת מאיפה התבנית המושלמת הזו!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שיש תפוזים ביתית 

מצרכים 

6 חלבונים
כוס סוכר

6 חלמונים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מתפוז אחד
שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה)

כפית קקאו
רבע כפית אבקת אפייה
וכפית מיץ תפוזים


אופן הכנה 

  • בקערת מיקסר להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר על מהירות גבוהה עד לקצף מבריק ויציב (כמו קצפת, לא נוקשה מדי)
  • להעביר את הקצף לקערה נקייה 
  • באותה קערת מיקסר נקציף את ששת החלמונים עם חצי כוס סוכר מבלי לשטוף את הקערה, עד לקצף צהוב בהיר, בערך כ 8 דקות
  • נוריד למהירות נמוכה ונוסיף 3/4 כוס שמן, כוס מיץ תפוזים,גרידת תפוז מתפוז אחד, שקית סוכר וניל ו2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה) ונאחד לתערובת אחידה.
  • נקפל בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד ובזהירות
  • נוציא כוס מהתערובת ונוסיף לה כפית קקאו, רבע כפית אבקת אפייה וכפית מיץ תפוזים.
  • נשפוך את התערובת הבהירה, בלי לשמן, לתבנית קוטר 24 או סיר פלא, או תבנית חד פעמית עם נייר אפייה.
  • נשפוך מעל את התערובת החומה ונקשקש עם שיפוד.
  • נאפה על 170 מעלות, מדף שני מלמטה, בערך שעה, לבדוק עם שיפוד באמצע העוגה לפני שמכבים את התנור, ולהניח את היד על העוגה ולבדוק יציבות.
  • המתכון בכוס חד פעמית לשתייה חמה

הערות:

  • לא חובה להוסיף קקאו ואז העוגה תהיה תפוזים.
  • מומלץ מיץ תפוזים קנוי למטרת אווריריות.
  • מי שאופה בתבנית קוגלהוף או סיר פלא..שתהפוך את התבנית על גבי בקבוק יין מלא
  • כעקרון גם שלא הופכים.. אם העוגה יציבה היא לא תרד בגובה..עוגה שיורדת זה מראה שעוד יש בלילה לא אפויה לכן שוקעת…
  • מי שאופה בחד פעמי תמיד לשים נייר אפיה בתבנית כי האלומיניום מזיע ומרטיב..

שאלות ותשובות

שאלה: התבנית שלך היא מאלומיניום? איפה קנית?
תשובה:זה נקרא “תבנית אנג’ל עם רגליים”. היא עשויה מחומר שנקרא אנודויז והיא של קרין גורן.

שאלה: איזה פחד להפוך את העוגה. מתי הופכים? כשיוצאת חמה או לתת להתקרר לגמרי?
תשובה: הופכים שהיא חמה.. וככה נשארת גבוהה.

שאלה: אפשר לעשות בתבניות אינגליש קייק? ואם כן לכמה תבניות זה מספיק בערך?
תשובה: כן, 2 אולי 3 אפילו.

שאלה: עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצאה לי עוגה אפויה למחצה. כלומר באמצע הבצק היה רטוב ודחוס ובצדדים היה טוב.מה יכולה להיות הסיבה?
תשובה: חום גבוהה מדי או שלא אפית מספיק זמן.. אפית בתבנית חד פעמית?

שאלה: באיזו עוד תבנית אפשר להכין אותה?
תשובה: גם חד פעמי.. רק שימי נייר אפיה בתבנית ועל זה את הבלילה

שאלה: בסיר הפלא את אופה בתנור או על הגז (כפי שפעם היו עושים) עם המכסה או ללא?
תשובה: בתנור, בלי מכסה.

שאלה: מלי אפשר להכין בסיר ג’חנון? אין לי את סיר הפלאץ.
תשובה: כן כמובן.

שאלה: לאחר שהעוגה מוכנה ישר מוציאים מהתנור?
תשובה: כן, ורצוי להפוך.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שיש תפוזים ביתית מדהימה 2

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. לעוגה קוראים עוגת תפוזים וקוקוס
    אבל אין קוקוס בעוגה
    זה טעות או ששכחת לציין את הקוקוס במתכון?🤔

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close