עוגת שיש פרווה תפוזים
עוגת שיש פרווה בטעם תפוזים, בהכנה ביתית קלה! מתכון לעוגת שיש פרווה ביתית, רכה וטעימה שכיף לאכול בכל רגע נתון, עם או בלי קפה ליד!
עוגת שיש תפוזים היא העוגה הכי נוסטלגית והכי פשוטה שיש להכין, ולמען האמת, היא הכי טעימה וניטרלית שיש להגיש! אין מצב שמישהו מוותר על פרוסה מהעוגה הזו!
אז בלו מתכון של עוגת שיש עם קקאו פרווה, בטעם תפוזים שכיף לפתוח איתה את היום! מתכון קל ביותר שכל אחד יכול להכין בקלות ובלי רקע באפייה! עוגת שיש פרווה מושלמת להגשה בכל זמן ותמיד יהיה מי שישמח לאכול ממנה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש פרווה
- ניתן לוותר על תוספת קקאו ולקבל טעם עשיר יותר של תפוזים!
- עוגה יציבה מאוד, שתצא מושלמת גם אם לא הופכים אותה!
- ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק או בסיר ג'חנון!
- מתכון לעוגת שיש תפוזים פרווה שאפשר להכין ולהגיש מתי שרוצים!
שורה תחתונה: כשרוצים לפתוח את היום עם חיוך שנשאר עד סופו, מכינים עוגת שיש פרווה בטעם תפוזים!
ציוד
המצרכים
- 6 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 6 חלמונים
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז (מתפוז אחד)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה)
- 1 כפית קקאו
- ¼ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
- נעביר את הבלילה לקערה נקייה.
- נקציף שוב בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אין צורך שלטוף את הקערה קודם), כ 8 דקות.
- נוריד למהירות נמוכה ונוסיף את השמן מיץ תפוזים גרידת תפוז, סוכר ווניל, קמח, אבקת אפיה, עד לקבל תערובת אחידה.
- נקפל בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד ובזהירות.
- נוציא כוס מהתערובת ונוסיף לה כפית קקאו ורבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
- נשפוך את התערובת לתבנית או לסיר פלא ומעל את התערובת החומה.
- נקשקש עם שיפוד, ונאפה על תנור בחום של 170 מעלות כשעה.
- נבדוק עם שיפוד באמצע העוגה לפני שמכבים את התנור.
הערות וטיפים
- לא חובה להוסיף קקאו ואז העוגה תהיה תפוזים.
- מומלץ מיץ תפוזים קנוי למטרת אווריריות.
- מי שאופה בתבנית קוגלהוף או סיר פלא שתהפוך את התבנית על גבי בקבוק יין מלא.
- כעקרון גם שלא הופכים אם העוגה יציבה היא לא תרד בגובה עוגה שיורדת זה מראה שעוד יש בלילה לא אפויה לכן שוקעת.
- מי שאופה בחד פעמי תמיד לשים נייר אפיה בתבנית כי האלומיניום מזיע ומרטיב.
שאלות נפוצות: עוגת שיש פרווה
התבנית שלך היא מאלומיניום? איפה קנית? זה נקרא "תבנית אנג'ל עם רגליים". היא עשויה מחומר שנקרא אנודויז והיא של קרין גורן. |
איזה פחד להפוך את העוגה. מתי הופכים? כשיוצאת חמה או לתת להתקרר לגמרי? הופכים שהיא חמה וככה נשארת גבוהה. |
לאחר שהעוגה מוכנה ישר מוציאים מהתנור? כן, ורצוי להפוך. |
עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצאה לי עוגה אפויה למחצה. כלומר באמצע הבצק היה רטוב ודחוס ובצדדים היה טוב – מה יכולה להיות הסיבה? חום גבוהה מדי או שלא אפית מספיק זמן. |
בסיר הפלא את אופה בתנור או על הגז (כפי שפעם היו עושים) עם המכסה או ללא? בתנור, בלי מכסה. |
הבמה כולה שלכם:
"אני הכנתי אותה תודה מלי מאירוב!"
פאני סיבוני
"מלי היקרה מתכון פצצה
שתהיה שבת מבורכת שנה טובה ומתוקה!"
אורלי קדוש
"כפרה עלייך מתה עלייך מתכונים אליפות…
הפיצה שלך מככבת אצלי כל שבוע בבית!"
אושרת מצליח
"העוגה שלך בתנור!"
אילנית בניזרי
"אני גם עשיתי אותה אבל עם שוקולית ( לא היה לי קקאו) יצאה סוף הדרך
תודה רבה לך שנה מבורכת!"
אלמוג וחלי חפיף
"מעלף!"
מירב ונטורה
"מלי מאירוב אין עליך בעולם, מיוחדת במינה, נותנת מתכונים באהבה,
וכל מתכון מדיוק ומוצלח, אוהבת אותך, מקסימה שלי!"
נטלי אהרון
לעוגה קוראים עוגת תפוזים וקוקוס
אבל אין קוקוס בעוגה
זה טעות או ששכחת לציין את הקוקוס במתכון??
הטעות תוקנה תודה רבה.
איזה עוד עוגות אפשר לעשות בתבנית האנג׳ל ?
התבנית מתאימה לעוגות עגולות (תפוזים, תמרים, שיש כו) וגם לעוגות גבינה.