| | |

עוגת שיש פרווה תפוזים

עוגת שיש פרווה עם קקאו ותפוזים, שמכינים בקלות וכיף לאכול בכל הזדמנות!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
עוגת שיש פרווה

עוגת שיש פרווה בטעם תפוזים, בהכנה ביתית קלה! מתכון לעוגת שיש פרווה ביתית, רכה וטעימה שכיף לאכול בכל רגע נתון, עם או בלי קפה ליד!

עוגת שיש תפוזים היא העוגה הכי נוסטלגית והכי פשוטה שיש להכין, ולמען האמת, היא הכי טעימה וניטרלית שיש להגיש! אין מצב שמישהו מוותר על פרוסה מהעוגה הזו!

אז בלו מתכון של עוגת שיש עם קקאו פרווה, בטעם תפוזים שכיף לפתוח איתה את היום! מתכון קל ביותר שכל אחד יכול להכין בקלות ובלי רקע באפייה! עוגת שיש פרווה מושלמת להגשה בכל זמן ותמיד יהיה מי שישמח לאכול ממנה! 

מתכון לעוגת שיש פרווה
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש פרווה

  • ניתן לוותר על תוספת קקאו ולקבל טעם עשיר יותר של תפוזים!
  • עוגה יציבה מאוד, שתצא מושלמת גם אם לא הופכים אותה!
  • ניתן להכין גם בתבנית אינגליש קייק או בסיר ג'חנון!
  • מתכון לעוגת שיש תפוזים פרווה שאפשר להכין ולהגיש מתי שרוצים!

שורה תחתונה: כשרוצים לפתוח את היום עם חיוך שנשאר עד סופו, מכינים עוגת שיש פרווה בטעם תפוזים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

 

עוגת שיש פרווה

עוגת שיש פרווה תפוזים

עוגת שיש פרווה עם קקאו ותפוזים, שמכינים בקלות וכיף לאכול בכל הזדמנות!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית קוטר 24 / סיר פלא / תבנית חד פעמית

המצרכים

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית קקאו
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
  • נעביר את הבלילה לקערה נקייה.
  • נקציף שוב בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אין צורך שלטוף את הקערה קודם), כ 8 דקות.
  • נוריד למהירות נמוכה ונוסיף את השמן מיץ תפוזים גרידת תפוז, סוכר ווניל, קמח, אבקת אפיה, עד לקבל תערובת אחידה.
  • נקפל בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד ובזהירות.
  • נוציא כוס מהתערובת ונוסיף לה כפית קקאו ורבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
  • נשפוך את התערובת לתבנית או לסיר פלא ומעל את התערובת החומה.
  • נקשקש עם שיפוד, ונאפה על תנור בחום של 170 מעלות כשעה.
  • נבדוק עם שיפוד באמצע העוגה לפני שמכבים את התנור.

הערות וטיפים

  • לא חובה להוסיף קקאו ואז העוגה תהיה תפוזים.
  • מומלץ מיץ תפוזים קנוי למטרת אווריריות.
  • מי שאופה בתבנית קוגלהוף או סיר פלא שתהפוך את התבנית על גבי בקבוק יין מלא.
  • כעקרון גם שלא הופכים אם העוגה יציבה היא לא תרד בגובה עוגה שיורדת זה מראה שעוד יש בלילה לא אפויה לכן שוקעת.
  • מי שאופה בחד פעמי תמיד לשים נייר אפיה בתבנית כי האלומיניום מזיע ומרטיב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש פרווה

התבנית שלך היא מאלומיניום? איפה קנית?
זה נקרא "תבנית אנג'ל עם רגליים". היא עשויה מחומר שנקרא אנודויז והיא של קרין גורן.
איזה פחד להפוך את העוגה. מתי הופכים? כשיוצאת חמה או לתת להתקרר לגמרי?
הופכים שהיא חמה וככה נשארת גבוהה.
לאחר שהעוגה מוכנה ישר מוציאים מהתנור?
כן, ורצוי להפוך.
עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך ויצאה לי עוגה אפויה למחצה. כלומר באמצע הבצק היה רטוב ודחוס ובצדדים היה טוב – מה יכולה להיות הסיבה?
חום גבוהה מדי או שלא אפית מספיק זמן.
בסיר הפלא את אופה בתנור או על הגז (כפי שפעם היו עושים) עם המכסה או ללא?
בתנור, בלי מכסה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שיש עם קקאו פרווה
צילום: פאני סיבוני

"אני הכנתי אותה תודה מלי מאירוב!"
פאני סיבוני

עוגת שיש תפוזים
צילום: אורלי קדוש

"מלי היקרה מתכון פצצה
שתהיה שבת מבורכת שנה טובה ומתוקה!"
אורלי קדוש

עוגת שיש עם קקאו פרווה
צילום: אושרת מצליח

"כפרה עלייך מתה עלייך מתכונים אליפות…
הפיצה שלך מככבת אצלי כל שבוע בבית!"
אושרת מצליח

עוגת שיש תפוזים
צילום: אילנית בניזרי

"העוגה שלך בתנור!"
אילנית בניזרי

עוגת שיש עם קקאו פרווה
צילום: אלמוג וחלי חפיף

"אני גם עשיתי אותה אבל עם שוקולית ( לא היה לי קקאו) יצאה סוף הדרך
תודה רבה לך שנה מבורכת!"
אלמוג וחלי חפיף

עוגת שיש תפוזים
צילום: מירב ונטורה

"מעלף!"
מירב ונטורה

עוגת שיש עם קקאו פרווה
צילום: נטלי אהרון

"מלי מאירוב אין עליך בעולם, מיוחדת במינה, נותנת מתכונים באהבה,
וכל מתכון מדיוק ומוצלח, אוהבת אותך, מקסימה שלי!"
נטלי אהרון

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מלי מאירוב

Similar Posts

4 Comments

  1. לעוגה קוראים עוגת תפוזים וקוקוס
    אבל אין קוקוס בעוגה
    זה טעות או ששכחת לציין את הקוקוס במתכון??

      1. התבנית מתאימה לעוגות עגולות (תפוזים, תמרים, שיש כו) וגם לעוגות גבינה.

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements