מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
נעביר את הבלילה לקערה נקייה.
נקציף שוב בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אין צורך שלטוף את הקערה קודם), כ 8 דקות.
נוריד למהירות נמוכה ונוסיף את השמן מיץ תפוזים גרידת תפוז, סוכר ווניל, קמח, אבקת אפיה, עד לקבל תערובת אחידה.
נקפל בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד ובזהירות.
נוציא כוס מהתערובת ונוסיף לה כפית קקאו ורבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
נשפוך את התערובת לתבנית או לסיר פלא ומעל את התערובת החומה.
נקשקש עם שיפוד, ונאפה על תנור בחום של 170 מעלות כשעה.
נבדוק עם שיפוד באמצע העוגה לפני שמכבים את התנור.