Go Back
עוגת שיש פרווה

עוגת שיש פרווה תפוזים

עוגת שיש פרווה עם קקאו ותפוזים, שמכינים בקלות וכיף לאכול בכל הזדמנות!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית קוטר 24 / סיר פלא / תבנית חד פעמית

המצרכים

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • ½ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז (מתפוז אחד)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 3 כפיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית קקאו
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
  • נעביר את הבלילה לקערה נקייה.
  • נקציף שוב בקערת המיקסר את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב (אין צורך שלטוף את הקערה קודם), כ 8 דקות.
  • נוריד למהירות נמוכה ונוסיף את השמן מיץ תפוזים גרידת תפוז, סוכר ווניל, קמח, אבקת אפיה, עד לקבל תערובת אחידה.
  • נקפל בעדינות את התערובת לקצף החלבונים עד לאיחוד ובזהירות.
  • נוציא כוס מהתערובת ונוסיף לה כפית קקאו ורבע כפית אבקת אפיה וכפית מיץ תפוזים.
  • נשפוך את התערובת לתבנית או לסיר פלא ומעל את התערובת החומה.
  • נקשקש עם שיפוד, ונאפה על תנור בחום של 170 מעלות כשעה.
  • נבדוק עם שיפוד באמצע העוגה לפני שמכבים את התנור.

הערות וטיפים

  • לא חובה להוסיף קקאו ואז העוגה תהיה תפוזים.
  • מומלץ מיץ תפוזים קנוי למטרת אווריריות.
  • מי שאופה בתבנית קוגלהוף או סיר פלא שתהפוך את התבנית על גבי בקבוק יין מלא.
  • כעקרון גם שלא הופכים אם העוגה יציבה היא לא תרד בגובה עוגה שיורדת זה מראה שעוד יש בלילה לא אפויה לכן שוקעת.
  • מי שאופה בחד פעמי תמיד לשים נייר אפיה בתבנית כי האלומיניום מזיע ומרטיב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.