מתכון עוגת פירורים של נינה עוז ששיתפה חברתה שרה יוסף. עוגת נוסטלגית שתחזיר אתכם אחורה, זכרון ילדות שכולנו גדלנו עליו. עוגה שווה ביותר שמכינים בקלות, רוצו לנסות!
מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת פירורים מיוחדת במינה
מצרכים
2 וחצי כוסות קמח
1 אפייה
1 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
1 מרגרינה
3 חלמונים
מילוי:
3 חלבונים
רבע כוס סוכר
להקציף לקצף יציב
3/4 כוס ריבה
1 כף נס קפה
1 כף קקאו
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס קוקוס
לערבב הכל ביחד ולהוסיף בצורת מעטפת לקצף החלבונים
אופן הכנה
ללוש בצק מכל החומרים
מחלקים ל 3 חלקים ושמים במקרר
לגרד את הבצק על תבנית ששומנה מעט
לשים שכבה מהמילוי ואחר כך שוב לגרד מהבצק על המילוי
לחזור על פעולה זו כמה פעמים
לאפות בחום בינוני כ 50 דקות
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר לשים חמאה במקום מרגרינה?
תשובה: כן, אפשר.
שאלה: לא הבנתי למה לגרד לא משטחים על התבנית את הבצק?
תשובה: יותר קל מאשר לרדד מנסיון ,פעם ראשונה הכנתי עם המתכון הזה.
שאלה: מערבבים את הריבה עם החלבון זה לא נופל?
תשובה: לא נופל ,ריבה האגוזים קוקוס,וקקאו.
שאלה: לא הבנתי למה לחלק ל 3 כדורים?
תשובה: זה מתכון לא שלי והכנתי לפי המתכון ויצא מעולה יותר נח מלרדד.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
אפשר להכין עם שמן?
מסיימים בפירורים או במילוי?
היי,
נשמח לענות:
1. אפשר להכין עם שמן, רק לשים 1/3 פחות מהכמות של המחמאה שמופיעה במתכון.
2. מסיימים עם שכבת הפירורים.
בהצלחה 🙂
שלום
כמה זמן שמים את הבצק במקרר?
תודה
היי אביבה,
4-5 שעות זה מספיק.
בהצלחה 🙂