מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוחים עם דבש אגוזים וצימוקים
מצרכים
תבנית: תבנית 24.
כוס: כוס חד פעמית לשתייה קרה
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1/4 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס מים חמים
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים גס
1/2 כוס צימוקים
3 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות לערבב עם מיץ מחצי לימון
לתחתית העוגה
1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כפית קינמון
מעל העוגה לפני האפיה
1/2 כוס אגוזים
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כפית קינמון
לערבב יחד
אופן הכנה
- בקערה נלוש את כל המצרכים לעוגה ונערבב הכל היטב
- נשים נייר אפייה בתחתית התבנית ובדפנות
- נסדר בתחתית את התפוח הפרוד ונסדרו יפה. נפזר מעל את האגוזים עם הסוכר והקינמון.
- נוסיף מעל את הבלילה ומעליה נוסיף גם אגוזים וקינמון וסוכר
- נאפה הכל על 180 מעלות למשך בערך חצי שעה. נבדוק עם סכין שתצא יבשה ונוציא מהתנור.
- נקרר את העוגה ונהפוך על צלחת שאפשר לפזר אבקת סוכר או מייפל מעל.
שאלות ותשובות
שאלה: האם תבנית אינגליש קייק גדולה הכוונה לסטנדרטית מאלומיניום ?
תשובה: יש יותר גדולה, אבל לי יש לא חד פעמי. אפשר לעשות ב-2 תבניות.
שאלה: האם יש צורך לקלף את התפוחים?
תשובה: בעוגה זאת כן.
שאלה: מעל העוגה לפני האפיה ,לא שמים גם פרוסות תפוחי עץ ?
תשובה: לא, רק בתחתית.
שאלה: לא ברור שלב 3 ו 4 בשניהם לפזר אגוזים וקינמון???
תשובה: בשניהם, כן.
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!