| | |

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה

עוגה לשבת או פשוט לכל עת שבא להתפנק על משהו מתוק ויפה לעין, עוגה גבינה פשוט נהדרת, מהרו לנסות!
בהשראת: יפה דודיאן
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה

 עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה – מתכון עוגת גבינה אפויה טעימה ומגרה לחג השבועות,

לשבת או פשוט לכל עת שבא להתפנק על משהו מתוק ויפה לעין,

עוגה גבינה פשוט נהדרת, מהרו לנסות!

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה
צילום: יפה דודיאן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה

עוגה לשבת או פשוט לכל עת שבא להתפנק על משהו מתוק ויפה לעין, עוגה גבינה פשוט נהדרת, מהרו לנסות!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: יפה דודיאן

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 6 ביצים (L)
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 חבילה גבינה לבנה (750 גרם )
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • להקציף את החלבונים עד שמתחיל להיות קצף.
  • להוסיף לאט לאט את הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא חזק מדי.
  • בקערה שנייה לערבב את שאר החומרים.
  • לאחד את הקצף עם תערובת הגבינות בעדינות ב 3 חלקים, וזהירות שלא לשבור את הקצף.
  • להעביר לתבנית משומנת היטב.
  • לשים בתנור תבנית עם מים בתחתית והעוגה על רשת מעל.
  • לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות 15 דקות להנמיך ל160 ועוד שעה ולא לפתוח את התנור לפחות שעה אחרי שמוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

איך אוודא שלא תיפול לאחר שעלתה באפייה?
לא להקציף לקצף חזק, וגם שאת מאחדת תעשי את זה ממש בתנועות קיפול לאט לאט.
העוגה צריכה להיות בתנור שעה ורבע?
אכן כן.
כשהתערובת של העוגה מוכנה לשים אותה בתוך התבנית של המים?
את תבנית המים שמים בתחתית התנור ואת תבנית העוגה שמים על רשת מעל.
בלי קמח?
כן, בלי קמח.
האם צריך לעשות הגבהה עם נייר אפיה?
אני הכנתי בתבנית עגולה רגילה 26. את יכולה גם 24 או סיר ג'חנון ותעשי הגבהה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה
צילום: זהבית קשרי עג׳מי

"הנה הכנתי לך גם אבל קצת התפוצצה לי למעלה!"
זהבית קשרי עג׳מי

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה
צילום: נטלי בוזגלו

"עוגה מושלמת מככבת אצלי כל סופ"ש היישר מהתנור!"
נטלי בוזגלו

עוגת גבינה אפויה גבוהה ומרשימה
צילום: זהבה יעיש

"וזאת העוגת גבינה שלי עם ציפוי קרם גבינה!"
זהבה יעיש

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: יפה דודיאן

Similar Posts

14 Comments

  1. מה זאת אומרת לעשות הגבהה לעוגה, והאם צריך לשים נייר אפיה ואותו לשמן או לשמן את התבנית?

    1. היי,
      לא צריך הגבהה, רק לשים על הרשת מעל התבנית עם המים.
      לשמן את התבנית כולה, גם בתחתית וגם בכל מקום שבו הבלילה נוגעת.
      בהצלחה!

  2. רציתי להיות בקבוצת הוואטסאפ שלכם אבל היא מלאה אם תעשו קבוצה חדשה אשמח להיות בה

    1. היי ענבל!
      אנחנו ממש מתנצלים על זמן התגובה הארוך.
      נשמח שתצטרפי אלינו לקבוצות החדשות שיש בהן מקום:
      קבוצת מתכונים רגילים
      קבוצת גרין עם מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר, דיאטטיים וכדומה.
      בנוסף, יש לנו גם קבוצת פייסבוק שנשמח לראותך בה
      https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
      מחכים לך ?

  3. האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית אינגליש? אם כן עד איזה גובה לשפוך את הבלילה?

    1. עדיף בתבנית 26 עגולה או מלבנית, אם באינגליש אז 2 תבניות אינגליש קייק וליצוק את בלילת העוגה כ- 3/4 גובה. בהצלחה!

      1. היי מיה!
        אכן כן, יחד עם כל שאר החומרים.
        בהצלחה 🙂

  4. כמה גרם סוכר? כמה גרם סוכר וניל?
    1 שמנת חמוצה – הכוונה לגביע של 200 מ"ל? כמה אחוז שומן?
    כמה אחוז שומן גבינה לבנה?

    1. היי נטע,
      כוס סוכר=200 גרם, סוכר וניל=20 גרם. לגבי אחוזי שומן של שמנת חמוצה וגבינה לבנה – אפשר לבחור מה שרוצים 🙂
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?