מתכון: עוגת גבינה קרה בציפוי לוטוס
מצרכים ואופן הכנה
מצרכים למלית גבינה:
250 גרם גבינה מסקרפונה (ניתן להחליף בגבינה שמנת רגילה)
250 גרם
גבינה לבנה מנוקזת ( רצוי לנקז בכדי לקבל מרקם קרמי)
1 שמנת חמוצה של פעם
250שמנת מתוקה
שוקולד לבן מומס
כוס אבקת סוכר
לתוך קערה מערבבים את כל המרכיבים למעט שמנת מתוקה בקערה נפרדת מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים אותה לתוך המסה רצוי לשים בדפנות התבנית שקף זה שומר על אחידות ומראה חלק
בסיס לוטוס לעוגת לוטוס:
350 גרם עוגיות לוטוס
100גרם חמאה מומסת
ממרח לוטוס מחומם מעט
בסיס חום פתיבר שוקולד:
(אני אישית מכינה את הבצק אבל באמת שאין צורך אם משתמשים עם פתיבר איכותי)
שני שרבולים פתיבר שוקולד
75גרם חמאה מומסת
טוחנים את העוגיות יחד עם החמאה ומרפדים את התבנית ולקרוא ל20 דקות
לכסות את העוגה ולהכניס לקרור להתעצבות מלאה למשך הלילה או כמה שעות טובות.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
איך מכינים את הציפוי מלמעלה?
היי טימור, פשוט לחמם ממרח לוטוס כמה שניות במיקרו עד למרקם מעט נוזלי ולצפות. בהצלחה ובתיאבון!