מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: לחמניות גבינה וזעתר
מצרכים
ארבע כוסות קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
אבקת אפייה
רבע כוס שמן זית
חצי כף מלח אפשר קצת פחות
1 וחצי כוסות מים פושרים
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
מרכיבים להכנת המילוי:
כוס עלי זעתר ירוק טרי בלי הגבעול
שמונה יחידות בצל ירוק קצוץ
1 בצל יבש קצוץ
מעט מלח ומעט פלפל שחור
קוביות גבינת פטה מגורדת
מרכיבים להברשה:
שמן זית
שומשום
אופן הכנה
- שמים בקערה כוס מים פושרים עם שמרים וסוכר ונמתין 15 דקות.
- אחרי רבע שעה להוסיף את שאר המצרכים וללוש ההיטב ואז ועוד התפחה של חצי שעה .
- נחלק את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג נקמח מעט וניתן לנוח עשר דקות .
- ניקח תבנית עגולה לשים נייר אפיה .
- נטגן בצל קצוץ עד להזהבה. נוסיף את הבצל ירוק והזעתר ונטגן למשך עוד כמה דקות .
- ניקח כדור ניקח באמצע עם הידיים, נשים מילוי של גבינה והזעתר, נסגור כמו כדור נניח בתבנית אחד צמוד לשני.
- נמרח שמן זית נפזר שומשום לתת רבע שעה מנוחה ונאפה 200 מעלות בסוף האפייה נבריש מעט שמן זית.
שאלות ותשובות
שאלה: רוצה להכין את הלחמניות מחר ושואלת 2 כפות שמרים על 4 כוסות קמח זה לא הרבה מדי שמרים. תודה מראש
תשובה: אל תדאגי זה בסדר השמרים רק את המים להוסיף בהדרגה אני לשה עם הידיים אם במיקסר אז פחות מים
שאלה: אפשר זעתר יבש?
תשובה: ציפי עוזרי לא מתאים למאפה הזה , את יכולה תרד
שאלה:בצק שמרים עם איזה גבינות השתמשת?
תשובה: פטה קשה
שאלה: מאיפה להשיג זעתר?
תשובה: נסי בשוק, אני קניתי בשוק רמלה.
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!