מאפים ולחמים

סמבוסק גבינה הכי טעים

סמבוסק הוא מאפה פופולרי במטבח המזרח-תיכוני ובעיראק ספציפית, למאפה הבצק הזה יש כל מיני גרסאות עם מילויים שונים כגון חומוס, בשר, פיצה, ואת מה שנכין היום כהכנה לחג השבועות הקרב – סמבוסק גבינה.

לרוב, סמבוסק מגישים כמתאבן בתחילת הארוחה, אבל לא נגיד לאף אחד אם בא לנשנש על אחד, שניים או יותר בין ארוחות, לא לדאוג! לרוב מטגנים בשמן עמוק את הסמבוסק אבל את שלנו נכין באפייה בתנור, ונמלא במלית גבינה מהירה להכנה וטעימה ביותר, שילוב של 3 סוגי גבינה שונים שרק מחמיאים אחד לשני, וביחד יוצרים חוויה קולינרית וטעם משגע בכל ביס.

מתכון סמבוסק גבינה הכי טעים שיש, שניתן להכין בקלי קלות ובאין זמן, כך שלא נשאר לכם תירוץ שלא להכין לשבועות. טעם של פעם ופינוק בכל ביס. מנה מעולה בצ’יק צ’ק, רוצו להכין!

מתכון באדיבות: שושי זרקה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: סמבוסק גבינה

מצרכים ואופן הכנה

קילוגרם אחד של קמח רגיל (לנפות היטב)
שתי כפות וחצי שמרים
כפית אחת מלח
רבע כוס סוכר
מחמאה אחד (שתהיה רכה ובטמפרטורת החדר אם אפשר)
שתי כוסות וחצי מים פושרים (כוס מידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה)
נלוש את המרכיבים הנ”ל ביחד טוב טוב ולהניח להתפחה

שלב הכנת המילוי:
קג גבינה צפתית וגבינה בולגרית חצי חצי
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
חלמון של ביצה – אחד
כף ורבע של קמח

צעד ראשון נפורר את הגבינה היטב ואז נערבב את המצרכים יחדיו
לקרוץ עיגולים ונמלא ממלית הגבינה
עכשיו נסגור היטב את כל סמבוסק שהכנו
נחורר מסביב לבצק בעזרת מזלג
נחמם תנור ל 180 מעלות
לפני שנכניס לאפייה, למרוח בחלמון ביצה ונפזר שומשום או כל משהו אחר שאוהבים מעל
נסדר את הסמבוסקים בתבנית אפייה על 180 מעלות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה. בתיאבון!

טיפ: אוהבים תרד? חולים על בריאות? ניתן להוסיף קצת תרד קצוץ בכל סמבוסק, יוצא מושלם!


עוד מתכונים מבוקשים:

סמבוסק גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker