|

עוגה בחושה תותים בקצפת, עוגה אומנות שמתאימה במיוחד לעונת החורף! מתכון קל ומהיר לעוגת מגרה ומרהיבה ביופייה, שכל אחד יכול להכין.
תותים וקצפת זה שילוב מדהים, את זה כולנו יודעים – אבל תותים, קצפת ועוגה הם שילוב אפילו יותר מושלם. גן עדן!  פשוט להתענג על כל ביס.

מתכון באדיבות:  קרן חביב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגה בחושה תותים בקצפת

מצרכים 

להכנת העוגה:

שלוש ביצים
כוס אחת של סוכר
שתי כוסות קמח תופח
כוס אחת מיץ תפוזים
1/2 כוס של שמן
כף אחת ברנדי
חבילה אחת אינסטנט פודינג בטעם וניל

מרכיבים לקרם:

שני מיכלים שמנת מתוקה
חבילה אחת אינסטנט פודינג בטעם וניל
כוס אחת חלב

לקישוט:
קופסה אחת של תותים, לשטוף היטב בלי הגבעול.
שתי כפות סוכר


אופן הכנה 

לחמם תנור 170 מעלות

  1. קלי קלות! קודם כל להשרות את התותים עם הסוכר, כ 2 שעות בקירור. 
  2. שלב שני, נקציף במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך כשש דקות, ונוסיף איטי איטי את השמן ומיץ התפוזים והברנדי. ואחרי שהתערבבו נוסיף גם את הקמח והאינסטנט פודינג וניל.
  3. את הבלילה שקיבלנו ניצוק לתבנית בקוטר 24
  4. נכניס הכל לתנור שחיממנו מראש (170 מע') (כדי לבדוק שהעוגה מוכנה ננעוץ סכין או שיפוד) .
  5. אחרי שהעוגה מצטננת לגמרי, נחצה אותה לשני חצאים, ונתחיל לעבוד על הקרם.
  6. מהנוזלים של התותים שהשרנו נתפתף מעט ונמרח את הקרם שהכנו מקודם במיקסר.
  7. את החצי השני של העוגה נניח מעל לקרם, נטפטף שוב מהנוזלים של התותים.
  8. נזלף למעלה עוד מהקרם ונניח בצורה יפה את התותים לקישוט.

שאלות ותשובות

שאלה:  חובה הברנדי?
תשובה: אפשר תמצית וניל במקום

שאלה: אפשר במקום קמח תופח (לא אוהבת להשתמש איתו) אפשר קמח רגיל ואבקת אפיה?
תשובה: כן בהחלט

שאלה:  איזה צנטר זילפת?
תשובה: צנטר פרח בינוני

שאלה: כמה זמן אפייה בתנור?
תשובה: כ50 דקות, אבל כמובן כל אחת והתנור שלה, תבדקי עם סכין תנעצי וצריך לצאת יבש ואז תדעי שהעוגה מוכנה

 
עוד מתכוני עוגות מבוקשים:


עוגה בחושה תותים בקצפת
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום שמחתי להכיר את האתר הזה.. מאז אני עןשה את כל העוגות מכאן והכל יצא מוצלח..
    גם העוגה הזו יצאה מאוד טעימה אך מאוד נמוכה..מדןע?? עשיתי כל מה שהיה כתוב.

    1. היי יסמין!
      תודה רבה על הפירגון לאתר שלנו 🙂
      האם השארת אותה בתנור עד שהתקררה?

      1. כן ..האמת שכן..זה גם לא שהיא תפחה יותר מידי.היתה בינונית והתכווצה קצת אחרי הקירור

      2. היי יסמין, אנחנו ממש מתנצלים שלא יצא כמו שרצית.
        קצת קשה לנו לדעת איפה בדיוק היתה הבעיה, אז נשמח להציע לך 3 מתכונים אחרים של עוגת תותים. מקווים שאחד מהם לפחות יהיה מצוין עבורך:
        עוגת תותים בחושה ופרווה לשבת של ריקי כהן ונדראץ'
        עוגת תותים בקצפת של קרן חביב
        עוגת תותים וקצפת לב של גלית בנימין
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements