עוגת תפוחים ואגוזים היא לא מסוג העוגות שמכינים ליום הולדת אבל היא מסוג העוגות שמשדרות אווירה ביתית חמימה ונעימה, במיוחד בימי החורף לצד כוס תה חם.
היא יכולה להיות דרך מתוקה להתחיל את הבוקר וגם משהו טעים להציע לאורחים. החמיצות התפוחית, הסוכר והנגיעות האגוזיות הופכות אותה למשהו מיוחד.
מתכון באדיבות: מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוחים אגוזים ומייפל
מצרכים
- כוס ורבע סוכר
- שקית סוכר וניל
- כוס שמן
- 5 ביצים (לארג‘)
- כוס וחצי קמח תופח
- גביע שמנת חמוצה
- 5 תפוחים קלופים ומגורדים גס. ניתן להשתמש בתפוחים אדומים או ירוקים.
- כוס אגוזי מלך/פקאן
- שתי כפות מייפל
- שתי כפות סוכר חום
אופן הכנה
- יש לבשל בסיר את התפוחים המגורדים, יחדיו עם סוכר חום, מייפל והאגוזים. כאשר התפוחים מקבלים צבע חום (בהיר) ניתן לכבות את הגז.
- יש להקציף את הביצים במשך עשר דקות יחדיו עם הסוכר וסוכר הווניל. אין צורך בהפרדת חלמונים וחלבונים. הקציפו בעצמה גבוהה.
- הורידו את העצמה אך המשיכה להקציף תוך כדי הוספה הדרגתית של השמן והשמנת. לבסוף הוסיפו גם את הקמח באופן דומה עד לקבלת מרקם אחיד.
- לאחר שהתערובת מוכנה יש להוסיף את תערובת התפוחים בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
- השתמשו בתבנית משומנת בגודל 24 וצקו לתוכה את התערובת.
- אפו במשך 40 דקות בתנור אשר חומם מראש ל 170 מעלות. תוכלו להיעזר בקיסם על מנת לבדוק האם העוגה מוכנה. יש לנעוץ אותו בעוגה ולשלוף, אם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה.
- לאחר האפייה יש לצקת שכבה עדינה של מייפל העוגה ולצנן, קודם כל בטמפרטורת החדר ולאחר מכן במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
עוגת תפוחים ואגוזים זוכה לביקורות חמות גם מאלו אשר אינם חובבים גדולים של עוגות תפוחים ולכן היא מעולה לאירוח. שימו לב שניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צמחית לקבלת עוגת פרווה.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!