מתכון לביבות תפוחי אדמה, טעם מושלם!
יש לכן במקרה קמח מצה בבית? אם לא תרוצו לקנות. מתכון לביבות תפו"א סוף.
מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט גדול לה על שיתוף המתכון ברשת.
מצרכים – לביבות תפוחי אדמה
כוס חד פעמי קרה
1 בצל
4 ביצים
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
שתי כוסות קמח מצה (חשוב לא לוותר על הקמח מצה הופך את הטעם למושלם)
אופן הכנה – לביבות תפוחי אדמה
1. מרתיחים את תפוחי האדמה עד להתרככות. מועכים ליפר, מגרדים את הבצל ומוסיפים את הפטרוזליה, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור וכפית מרק עוף פרווה. מוסיפים את הקמח מצה ו1/2 כוס מים מהברז. להוסיף את הביצים ומערבבים היטב בידיים. אם נדבק מרטיבים את הידיים וממשיכים בערבוב.
2. מחממים שמן עמוק, יוצרים כדורים עם ידיים רטובות. מומלץ שתניחו לצידכם קערה עם מים זה יותר נוח לעבודה. משטחים את הכדור בכף היד ומטגנים בלהבה בינונית עד להזהבה משני הצדדים.
הערות למתכון:
– ניתן להחליף את הקמח מצה בפירורי לחם למרות שלא מובטח אותו הטעם הנפלא.
– לא ניסיתי באפייה, אך לדעתי זה אפשרי על נייר אפייה מרוסס בספריי שמן.
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!