סופלה שוקולד מעלף – מתכון מנצח לסופלה שוקולד ביתי, חם עשיר ומטורף, שכל אחת יכולה להכין!
סופלה מגרה כמו במסעדות, רוצו להכין.

תודה ענקית לשלומית כהן שמו על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.

מצרכים – סופלה שוקולד מעלף

מדידה ב כוס חד פעמית שתיה קרה

4 ביצים
כוס סוכר
2 חפיסות שוקולד מריר
חצי כוס חד פעמית שמן
3/4 כוס חד פעמית קמח רגיל
שוקולד לבן בקוביות, אבל לא חייבים.


אופן הכנה – סופלה שוקולד מעלף

לחמם תנור ל 180 מעלות

  • להקציף היטב  4 ביצים + כוס חד פעמית שתיה קרה סוכר בערך 10 דקות עד לקבלת קצף תפוח
  • על בן מארי  – ממיסים ביחד  2 חפיסות שוקולד מריר וחצי כוס חד פעמית שמן.
  • מהשוקולד המומס להעביר לתערובת הביצים ממש מעט ולערבב, לאחר מכן להעביר את כל השוקולד ולערבב.
  • להוסיף 3/4 כוס חד פעמית קמח רגיל ולערבב היטב.
  • לקמח תבניות מאפינס ולשפוך מתערובת השוקולד עד 3/4 התבנית. 
  • להוסיף קוביית שוקולד לבן לכל תבנית מאפינס.
  • אופים בתנור שחיממנו מראש 15-20 דקות על 180 מעלות.  ( עד שהעוגה מתבקעת קצת)
  • להוציא מהתנור ולהגיש! (אם מגישים יותר מאוחר מחממים קצת במיקרו)
סופלה שוקולד
 

 #שאלות ותשובות

שאלה: לכמה קאפקייס זה מתאים?
תשובה: יוצא 11 גדולים.\אפשר ביותר קטנים ויוצא יותר.

שאלה: איפה ממיסים את השוקולד? 
תשובה: על בן מארי, אם אין, אז אפשר לנסות בזהירות פולסים קצרים קצרים במיקרו
 
שאלה: מה זה בן מארי??
תשובה: סיר ובו מים רותחים ומעליו ממיסים כשאסור שהקערה תיגע במים.  
 
שאלה: אם אין? 
תשובה: ניתן לחמם במיקרו וכשמתקרר מעט להוסיף את השמן.
 
שאלה: להפריד ביצים?
תשובה: לא, לא צריך.

מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂

סופלה שוקולד

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!

אנשים מחפשים גם :

סופלה שוקולד קרין גורן

סופלה שוקולד מתכון מנצח

סופלה שוקולד פרווה עם שמן

סופלה שוקולד במיקרו

סופלה שוקולד מאקו

סופלה שוקולד השף הלבן

סופלה שוקולד נוטלה

סופלה שוקולד שגב