סופלה שוקולד מעלף – מתכון מנצח לסופלה שוקולד ביתי, חם עשיר ומטורף, שכל אחת יכולה להכין!
סופלה מגרה כמו במסעדות, רוצו להכין.
תודה ענקית לשלומית כהן שמו על המתכון ולקבוצת אמהות מבשלות ביחד.
מצרכים – סופלה שוקולד מעלף
מדידה ב כוס חד פעמית שתיה קרה
4 ביצים
כוס סוכר
2 חפיסות שוקולד מריר
חצי כוס חד פעמית שמן
3/4 כוס חד פעמית קמח רגיל
שוקולד לבן בקוביות, אבל לא חייבים.
אופן הכנה – סופלה שוקולד מעלף
לחמם תנור ל 180 מעלות
- להקציף היטב 4 ביצים + כוס חד פעמית שתיה קרה סוכר בערך 10 דקות עד לקבלת קצף תפוח
- על בן מארי – ממיסים ביחד 2 חפיסות שוקולד מריר וחצי כוס חד פעמית שמן.
- מהשוקולד המומס להעביר לתערובת הביצים ממש מעט ולערבב, לאחר מכן להעביר את כל השוקולד ולערבב.
- להוסיף 3/4 כוס חד פעמית קמח רגיל ולערבב היטב.
- לקמח תבניות מאפינס ולשפוך מתערובת השוקולד עד 3/4 התבנית.
- להוסיף קוביית שוקולד לבן לכל תבנית מאפינס.
- אופים בתנור שחיממנו מראש 15-20 דקות על 180 מעלות. ( עד שהעוגה מתבקעת קצת)
- להוציא מהתנור ולהגיש! (אם מגישים יותר מאוחר מחממים קצת במיקרו)
שאלה: לכמה קאפקייס זה מתאים?
תשובה: יוצא 11 גדולים.\אפשר ביותר קטנים ויוצא יותר.
תשובה: על בן מארי, אם אין, אז אפשר לנסות בזהירות פולסים קצרים קצרים במיקרו
תשובה: לא, לא צריך.
מוגש באהבה, בתיאבון ובהצלחה .. 🙂
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תספרו לנו איך יצא בתגובות למטה!
אנשים מחפשים גם :
סופלה שוקולד קרין גורן
סופלה שוקולד מתכון מנצח
סופלה שוקולד פרווה עם שמן
סופלה שוקולד במיקרו
סופלה שוקולד מאקו
סופלה שוקולד השף הלבן
סופלה שוקולד נוטלה
סופלה שוקולד שגב
הכנתי את הסופלה המושלם לבוקר חברותי ויצא מדהים! תודה רבה, ממש מודה לך… בזכותך כולן נהנו ואני קצרתי מחמאות. (:
איזה כיף לשמוע מלכה תודה על הפרגון שמחים שכולם נהנו! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מקציפים גם את החלמון?
היי ריקי, נכון אין צורך בהפרדת הביצים. בהצלחה ובתיאבון!
האם ניתן להכין מראש את הבלילה ולצקת בסמוך לאפייה ?
היא גאי, סופלה מכינים, אופים ומגישים מיד, אין אפשרות להכין מראש. פונדנט לעומת זאת שזה משהו אחר אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לאפיה.
לא צריך אבקת אפיה?
לא צריך 🙂
היי האם ניתן לשמור בקירור או בהקפאה עד לאפיה ולהגשה?
היי תמי,
אכן כן ניתן לשמור במקרר או במקפיא, בהצלחה 🙂
נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!
וואו!!!!
מתכון מושלם!!!
כל שבת זה הקינוח???
תודה ושבת שלום!!???
היי מיכל,
תודה רבה על התגובה ושמחים לדעת שאתם נהנים מהסופלה המעולה הזה 🙂
בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!